Avusturya’da bir kişinin öldüğü tren kazasında makinist suçlu bulundu

Avusturya’da bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı tren kazasında, tren makinisti Wiener Neustadt bölge mahkemesi tarafından suçlu bulundu. Makinist ihmalkâr bir şekilde kamu hayatını tehlikeye attığı için hapis cezasına çarptırıldı.

Avusturya’da bir kişinin öldüğü tren kazasında makinist suçlu bulundu

9 Mayıs 2022 tarihinde Aşağı Avusturya eyaletinde meydana gelen tren kazasında bir kişi ölmüş, çok sayıda kişide yaralanmıştı.

Wiener Neustadt bölge mahkemesinde görülen davada makinist suçlu bulundu.

Hakim, öngörülen 60 km/sa yerine 145 km/sa hızla giderek Mödling bölgesindeki Münchendorf kasabasında raydan çıkan trenin 53 yaşındaki makinistine, “ihmalkâr bir şekilde kamu hayatını tehlikeye attığı için altı ay hapis cezası verdi.

Yaklaşık 70 yolcu taşıyan Raaberbahn’ın “Ventus” treni, Burgenland eyaleti Deutschkreutz’dan (Oberpullendorf bölgesi) Viyana Merkez İstasyonu’na giderken Münchendorf’ta 60 km/s yerine 145 km hızla bir makastan geçerek raydan çıkmıştı.

Eisenstadt’tan 25 yaşındaki bir kişi kazada öldü. Tren sürücüsü ve Viyana’dan bir kadın (35) ve bir erkek (78) olmak üzere iki yolcu ağır, diğer yolcular hafif yaralanmıştı. | © DerVirgül

Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.