Avusturya’da devlet hastanesinde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti

Avusturya Mödling Eyalet Hastanesi’nde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Bütün hastalar başka hastanelere nakledildi.

Avusturya’da devlet hastanesinde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti

Salı gecesi Mödling’deki Devlet Hastanesinde çıkan yangında üç hasta hayatını kaybetti. Alevler üçüncü kattaki bir odada patlak verdiği bildirildi. Aşağı Avusturya Eyalet Sağlık Ajansı [LGA] sözcüsü Matthias Hofer yaptığı açıklamada, odada bulunan üç kişi için yardımın çok geç geldiğini söyledi.

İtfaiye ve ambulans servisi geniş çaplı olarak görevlendirildi. Yaklaşık 90 hastanın nakledildiği bildirildi. Bölgesel Kriminal Polis Ofisi yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

Mödling Bölge Hastanesinde çıkan yangında üç hasta öldü

Saat 01.00’den kısa bir süre önce alarm verildi ve LGA “yangının hızla geliştiğini” bildirdi.

Dahiliye bölümünün tamamı dumanın etkisinde kaldığı bildirilirken, yangının söndürülmesi için 173 kişi ve 33 araçtan oluşan on itfaiye ekibi çağrılmış ve hastanenin itfaiye ekibi de yangının söndürülmesinde görev almıştır dendi. “Yangın saat 3.00’ten kısa bir süre önce söndürüldü.

Kızıl Haç’a bağlı bir kriz müdahale ekibi olay yerindeydi. Polise ve LGA’ya göre ölenler hastaydı. Polise göre 78 yaşında ve 81 yaşında bir kişi hayatını kaybetti. Salı sabahı meydana gelen üçüncü ölümle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Yaklaşık 90 hasta itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi

Hofer, “İyi bir işbirliği sayesinde, etkilenen bölümden 20 kişiyi kurtarmayı başardık” dedi. Etkilenenlerin dumana maruz kaldığı ve hafif yaralandıkları düşünülüyor. Toplamda yaklaşık 90 hasta tahliye edildi. Hofer’e göre, bunlardan bazıları Baden Bölge Hastanesi’ne nakledilirken, diğerleri Mödling’deki hastane içinde nakledildi.

Mödling bölge itfaiye komutanlığı, etkilenen odada duman oluşumu da dahil olmak üzere yüksek yangın yoğunluğu olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada “Sonuç olarak çok sayıda hasta acil tehlike altındaydı” denildi. İnsanların kurtarılmasına paralel olarak, alevlerle iç ve dış saldırı yoluyla mücadele edildi.

Kızıl Haç ve Samaritan Derneği’nden büyük bir grup da olay yerindeydi. Kurtarma görevlilerine göre, toplam 20 kurtarma aracı ve dört acil durum ambulansının yanı sıra iki bölge görevlisi çağrıldı. Üç acil durum helikopteri de talep edildi. Kızıl Haç da bir kriz müdahale ekibiyle görev başındaydı.

Yangından etkilenen bölüm kapatıldı. Yangının çıkış nedeni şimdilik bilinmiyor.| © DerVirgül

Yayınlama: 30.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.