Avusturya’da eski askeri kışla, ikinci el satış platformu “Willhaben’de” satışa sunuldu

Federal Ordu Baden’deki eski Martinek kışlasının 33.000 metrekarelik bölümünü, 5.8 milyon euroya satılığa çıkardı. İlan willhaben çevrimiçi platformunda yayımlandı.

Avusturya’da eski askeri kışla, ikinci el satış platformu “Willhaben’de” satışa sunuldu

On bir yıllık boşluğun ardından, Baden’deki eski Martinek kışlasının bir bölümü satılıyor. Federal Ordu, mülkün bir kısmının willhaben çevrimiçi platformunda reklamını yaptı. 33.000 metrekaresi 5.8 milyon euroya satılacak.

Baden’deki Engelsbad ortopedik rehabilitasyon merkezi için ciddi bir yenileme ihtiyacı olan yeni bir yer aranıyor. Eski Martinek kışlasının kısmi mülkiyeti çeşitli olasılıklardan biri olarak seçilmiş.

Ancak merak edilen, Silahlı kuvvetler neden doğrudan satış yapmıyor?

Federal Ordu sözcüsü Michael Bauer, bir zamanlar Alman İmparatorluğuna ait olan tüm mülklerin kamu ihalesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Bu yüzden ilan yayınlandı açıklamasını yaptı.

Alanın sadece yüzde 4’ü satılık

Alt parsel 33.000 metrekareye ve dolayısıyla toplam alanın yüzde 4’üne tekabül ediyor. Bauer, şu anda orada sadece küçük bir bina ve çayır bulunduğunu söylüyor. Kışla alanının tamamı birkaç kez satışa sunuldu. Ancak şu ana kadar bu, koşullar, anıtların korunması ve toplam 42 hektarlık alan nedeniyle başarısız oldu, diye devam etti.

Belediyenin ilk kez bir araziyi – nispeten küçük de olsa – yeniden imar etmesine göre, Federal Ordu bunun bölgenin diğer bölgelerinde de gerçekleşeceğini umuyor. Yeşil ve inşaat alanlarının yanı sıra rekreasyonel kullanıma da önem verilmektedir.

Belediye Başkanı Stefan Szirucsek (ÖVP), bölgede yaşam alanı olmayacağını söylüyor. Yeniden imar süreci olduğunu ancak kullanımın, alt mülkteki hastaneler için mevcut olan gibi özel projelerle sınırlı olacağını doğruladı. Bunun nedenleri arasında bölge üzerinde bir uçuş yolu olması ve bölgede büyük bir mandıra gibi zaten çok sayıda sanayi ve ticaretin bulunması yer alıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.