Avusturya’da taksi şoförü 20 kez bıçaklandı

Pazartesi günü Aşağı Avusturya’da Breitenfurt’ta bir yolcu taksi yolculuğu sırasında şoföre defalarca vahşice saldırarak bıçakla ölümcül şekilde yaraladı.

Avusturya’da taksi şoförü 20 kez bıçaklandı

Mödling tren istasyonu taksi durağından 11 Eylül günü sabah saat 4:30 sularında bir taksiye binen bir adam Viyana yakınlarındaki Breitenfurt’a götürüldü. Gideceği yere vardığında şüpheli aniden 49 yaşındaki taksi şoförünü acımasız bir şekilde birkaç kez bıçakladı.

Adam taksi şoförünü bıçakla defalarca bıçakladı

Taksi şoförü araçtan kaçmayı başarmış ve sol arka kapıyı tutarak adamın dışarı çıkmasını engellemeye çalışmıştır. Ancak saldırgan açık camdan sürücüyü bıçaklamaya devam etmiş ve diğer taraftaki kapıdan taksiyi terk etti.

Taksi şoförüne yönelik bıçaklı saldırılar aracın arkasındaki caddede de devam etmiş, bu sırada yerde yatan ve yaşam mücadelesi veren 49 yaşındaki şoför, bıçak darbelerine karşı kendini savunmak için birkaç kez bıçağa uzanmak zorunda kalmış ve sonunda bıçağı saldırganın elinden almayı başarmıştır.

Saldırganın biber gazı sıktığı taksi şoförü ağır yaralandı

Taksi şoförü arabaya geri kaçtığında, fail hala onu bırakmadı ve başka bir bıçakla onu tekrar bıçakladı. Zaten ağır yaralı olan adam aracını çalıştırmayı başardı, ancak kontrolünü kaybederek yoldan çıktı ve kaza yaptı.

Saldırgan kaza yapan taksiyi yaya olarak kovaladı, 49 yaşındaki adamı tekrar bıçakladı ve ayrıca biber gazı sıktı. Daha sonra aracın içine giren şüpheli, sürücünün içinde yiyecek ve içecek bulunan sırt çantasını çalarak bilinmeyen bir yöne doğru yaya olarak kaçtı.

Ağır yaralanan taksi şoförü, soygunu polise bildirmek için taksinin SOS düğmesini kullanmayı başardı.

20 kez bıçaklanmıştı: Acil ameliyat taksi şoförünün hayatını kurtardı

Breitenfurth itfaiyesi tarafından kurtarılan kazazedenin bilinci kapalıydı ve tıbbi müdahalenin ardından acil ameliyat için Meidling Üniversite Hastanesi’ne götürüldü. Vücudunda en az 20 delik vardı. Şu an için ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan 49 yaşındaki hastanın durumu stabil ve derin bir uykudan uyandı.

Bir polis helikopteri, polis hizmet köpekleri ve Mödling bölgesinde çok sayıda polis devriyesi ile faili bulmak için yapılan geniş çaplı arama çalışmaları başlangıçta başarısız oldu.

28 yaşındaki genç sorgu sırasında itiraf etti

Salı akşamı polis, şüphelinin Liechtenstein Kalesi bölgesinde görüldüğüne dair bir ihbar aldı ve bu nedenle geniş çaplı bir insan avı daha başlatıldı. Bir başka kaçışın ardından, aranan adam nihayet 13 Eylül günü sabah saat 4.00 sularında Mödling Belediyesi bölgesinde polis memurları tarafından yakalandı.

Viyana’da yaşayan 28 yaşındaki Çeçen vatandaşı sorgulama sırasında taksi şoförünü soyduğunu itiraf etti. Wiener Neustadt Savcılığının emriyle Wiener Neustadt Cezaevine götürüldü.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.