Avusturya’da Türk öğrencinin Almanca ödeviyle, öğretmeni sosyal medyada alay etti

İlkokul öğretmeni, öğrenci kompozisyonuyla alenen dalga geçiyor. Öğretmen, “Keşke tüm bunlar sadece eğlenceli olsaydı” anlamına gelen Türkçe bir başlık eklediği söylendi. Öğrenci okula gitmiyor…

Avusturya’da Türk öğrencinin Almanca ödeviyle, öğretmeni sosyal medyada alay etti

Wiener Neustadt-Land bölgesindeki Theresienfeld ilkokulunda bir öğretmenin Instagram’da yaptığı paylaşım meslektaşları ve velileri arasında büyük tepkiye neden oldu.

Eğitimci, göçmen kökenli bir öğrencinin Almanca makalesinin resimlerini yayınladı ve içerdiği sayısız hatayla dalga geçti.

Kadın ayrıca gönderiye “Keşke tüm bunlar sadece eğlenceli olsaydı” anlamına gelen Türkçe bir başlık ekledi.

Öğrencinin annesi, o zamandan beri çocuğun kamuoyu karşısında maruz kaldığı durum nedeniyle acı çektiğini söylüyor. Oğlu okula gitmeyi reddediyor. Aşağı Avusturya Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylandığı üzere, eğitimci olaydan bu yana hastalık izninde bulunuyor.

Öğretmene yönelik disiplin cezaları inceleniyor

Açıklamada, “Bu konudaki disiplin tedbirleri şu anda ayrıntılı olarak inceleniyor” denildi. “Her halükarda öğretmen artık çocuğa ders vermeyecek. Bu konu, olayın hemen ardından okul tarafından yasal vasilerle de görüşüldü.”

İlkokul müdürü velilere bir mektup yazarak öğretmenin kötü davranışından dolayı özür diledi. “Bir öğretmenin kişisel akademik başarılarını sosyal medyada yayınlaması her halükarda kabul edilemez” diye vurguluyor.

Eğitimci olaydan “derin üzüntü duyuyor” ve “etkilenen herkesten resmi olarak özür diliyor.” Kendi ifadeleriyle kitap okumanın önemine dikkat çekmek istedi. Okul yönetimi “böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını” sağlayacak dendi | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.