Çocuğuna köpek kulübesinde bakan annenin davası başlıyor

Avusturya’da annesi tarafından 12 yaşındaki çocuğu köpek kulübesinde yaşamaya mahkûm etmesi vakasında, savcı kadını cinayete teşebbüsle suçluyor.

Çocuğuna köpek kulübesinde bakan annenin davası başlıyor

Waldviertel’den bir kadın [32] cinayete teşebbüs ve diğer suçlardan dolayı aylardır gözaltında tutuluyor. İddiaya göre kadın oğlunu [12] bir hayvan gibi besliyordu. Krems savcılığı kadını cinayete teşebbüsle suçluyor.

Kadına yönelik suçlamalar arasında reşit olmayanlara, gençlere veya savunmasız kişilere işkence veya ihmalin yanı sıra özgürlükten yoksun bırakma da yer alıyor. Bir diğer şüpheli ise tekrar tekrar şiddet uygulamakla suçlanıyor. Ayrıca her iki sanığın da adli tedavi merkezine yatırılması için başvuruda bulunuldu.

Anne cinayete teşebbüsten suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak

İddianame yakın zamanda geldi ve Krems Bölge Mahkemesi sözcüsüne göre henüz yasal olarak bağlayıcı değil. Savunma avukatı Astrid Wagner’in açıklamasına göre anne, cinayete teşebbüs suçlamasını reddediyor. Avukatı Sascha Flatz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, diğer sanığın suçsuz olduğunu iddia edeceğini söyledi. Henüz duruşma tarihi belirlenmedi.

32 yaşındaki annenin oğlunu dövdüğü ve köpek kulübesine kilitlediği iddia edildi

32 yaşındaki kadın, Kasım 2022’ye kadar geçen birkaç ay boyunca oğluna tacizde bulunmakla suçlanıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, onu dövdüğü, bağladığı, ağzını tıkadığı ve defalarca saatlerce köpek kafesine kilitlediği söyleniyor. Ayrıca çocuğu ihmal ettiği ve aç bıraktığı da söyleniyor. Çocuğun hayati tehlikesi olmasına rağmen kadının tıbbi yardım çağırmadığı görüldü. 23 Kasım 2022’de çocuğun vücut ısısı sadece 26,8 dereceydi ve komadaydı. Bir sosyal hizmet görevlisinin kurtarma hizmetlerini çağırdığı ve çocuğun daha sonra hastaneye kaldırıldığı biliniyor.

Anne 2022 sonbaharında tutuklandı ve 40 yaşındaki suç ortağı olduğu iddia edilen kişi de Mart ayı başında tutuklanmıştı. ©DerVirgül

Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.