Eczaneye uyuşturucu baskını

Polis uyuşturucu ticareti şüphesiyle Wiener Neustadt bölgesindeki bir eczaneye baskın düzenledi.

Eczaneye uyuşturucu baskını

Dava, geçen yıl Viyana’da, bağımlıların ikame programı kapsamında eczanelerden aldıkları “uyuşturucu ikame maddesi miktarının neredeyse 40 katı” ile bir satıcının tutuklanmasıyla başladı.

Bağımlılara gözetim altında ve belirli miktarda verilmesi gereken uyuşturucunun, olmasından çok daha fazla satıldığı tespit edildi.

Sözcü Julia Schick’e göre, anketler Viyana Eyaleti Kriminal Polis Dairesi tarafından yürütülüyor ve Federal Kriminal Polis Dairesi de olaya dahil oluyor. Mali polis ve arama köpekleri de görev başındaydı.

İkame afyonların dağıtımı katı düzenlemelere tabidir

Metadon ve diğer ikame opiatların bağımlılara dağıtımı katı düzenlemelere tabidir: opiat bağımlılarının uyuşturucuları yalnızca eczanelerde gözetim altında almasına izin verilmektedir. Bu, tabletlerin karaborsaya düşmesini önlemek içindir.

Eczane sahibinin ayrıca anabolik steroidleri ve uyku hapları ve sakinleştiriciler gibi psikotrop maddeleri yasa dışı olarak sattığından da şüpheleniliyor.

Polis, “soruşturma nedenleriyle” daha fazla bilgi vermiyor. Ancak sözcü, “daha önce bu resmi eylemle bağlantılı bir tutuklama olduğunu” doğruladı. Polis çevrelerinden, Eczanenin büyük bir narkotik halkasının parçası olabileceği duyuldu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.01.2024
Düzenleme: 13.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.