Engelliymiş gibi davranarak devleti 390.000 Euro dolandırdı

Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığına karşı özel bir polis birimi kurulmasına rağmen, devletin dolandırılması engellenemiyor. Yüzde 100 engelliymiş gibi davranan zanlı devletten 390.000 Euro haksız gelir elde ettiği tespit edildi.

Engelliymiş gibi davranarak devleti 390.000 Euro dolandırdı

Aşağı Avusturya eyaletinde tespit edilen dolandırıcılık vakasında, 58 yaşındaki bir kişinin, yüzde 100 engelliymiş gibi davranarak çeşitli sosyal kurumları dolandırdığı ve bu şekilde sahtekarlıkla sosyal yardımlar elde ettiği söyleniyor. Haksız kazanç neredeyse 390.000 Euro’yu buluyor. Polise göre 58 yaşındaki kişinin zaten sabıka kaydı var.

Aşağı Avusturyalı, erken emekli olabilmek için yıllar önce hastane raporlarını tahrif etmiş ve sadece doktorların yetkisi olan tespitlerde, sahtecilik yaparak kendisini en üst düzeyde engelli olarak göstermiş.

Avusturya’da hayatın her alanında engellilere sağlana yasal imkanlardan yararlanan zanlı, Aşağı Avusturya Eyalet Kriminal Polis Dairesi’ndeki Sosyal Yardım Dolandırıcılık Görev Gücü (SOLBE) tarafından yakalandı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.