Evine giren hırsızı vurdu

Avusturya’da evine giren ve eşine saldıran üç hırsıza ateş eden 71 yaşındaki adam, hırsızlardan birini vurdu. İki hırsız kaçmayı başardı.

Evine giren hırsızı vurdu

Çarşamba gecesi Harmannsdorf (Korneuburg bölgesi) belediyesine bağlı Würnitz’de meydana gelen soygunun ardından, ev sahibi tarafından vurulan failin kimliği tespit edildi. İki suç ortağı ise halen firari durumda.

Polis sözcüsü Johann Baumschlager perşembe sabahı yaptığı açıklamada bu kişilerin Romanya vatandaşı olduğunu duyurdu. Soruşturmanın devam ettiğini belirten sözcü şimdilik daha fazla ayrıntı vermedi.

Soruşturmalara göre 71 yaşındaki ev sahibi yasal olarak sahip olduğu tabancayla üç el ateş etti. Kurşunlardan biri Romanyalı adama isabet etti. Baumschlager’e göre adam ameliyat edildi ve bugün ilerleyen saatlerde sorgulanacak.

Maskeli üç saldırgan çarşamba günü saat 01.00 sularında Weinviertel semtindeki eve girdi. Üst katta uyuyan çift – 71 yaşındaki adam ve 50 yaşındaki eşi – bir sesle uyanmış ve kadın aşağıya indiğinde davetsiz misafirlerle karşılaşmıştır. Faillerden biri kadına metal bir cisimle saldırmış ve onu yere düşürmüştür.

Ateş meşru müdafaa için mi açıldı?

71 yaşındaki adam eşinin yardımına koştu ve faillerden birini vurdu. Baumschlager’e göre vurulan adam bahçede yaralı olarak kaldı, gelen polis memurları tarafından tedavi edildi ve tutuklandı. 50 yaşındaki kadın saldırı sırasında yüzünden darbe aldı ve hastanede ayakta tedavi edildi.

Soruşturma, Aşağı Avusturya Eyaleti Kriminal Soruşturma Dairesi’nin soygun grubu tarafından devralındı. Olayda 71 yaşındaki kişinin kendini savunmak amacıyla ateş edip etmediği araştırılıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.