Gazete dağıtıcısı yangını fark ederek uyuyan iki kişinin hayatını kurtardı

Avusturya’nın küçük bir kasabasında, gece yarısından sonra günlük gazetelerin dağıtımını yapan işçi, müstakil bir evin çatısının alevler içinde yandığını fark etti.

Gazete dağıtıcısı yangını fark ederek uyuyan iki kişinin hayatını kurtardı

Perşembe gecesi bir gazete dağıtıcısı ve bir yol bakım çalışanı hayat kurtardı: Grottendorf’ta (Neunkirchen bölgesi) uyuyan iki sakini yanan bir evden kurtarmayı başardılar. Kimse yaralanmadı.

Sabah saat 03.30 sıralarında gazete dağıtıcısı yangını fark ederek itfaiyeye haber verdi.

Kısa bir süre sonra, bir yol bakım çalışanı güzergâh hizmeti sırasında yanan evin yanından geçti. İlk müdahale ekibinden biri şöyle diyor: “İlk başta hangi ev olduğunu anlayamıyordunuz çünkü tüm cadde çoktan dumanla dolmuştu.”

İki kişi camları kırarak vatandaşları uyandırdı

Yanan evde hâlâ insan olup olmadığı iki adam için net değildi. Önce ön kapıyı vurdular, kimse cevap vermeyince camı kırdılar ve yüksek sesle bağırarak evde kimsenin olup olmadığını sordular.

Kısa bir süre sonra, 63 yaşındaki bir erkek ve 62 yaşındaki bir kadından oluşan iki sakin, önlerine çıktı. İkili hemen dışarı çıkarılarak gelen acil servise teslim edildi. Polise göre her ikisi de yara almadan kurtuldu.

Yangını söndürmek ‘çok zor’

Dört bölgeden gelen itfaiye ekipleri, evin çatısında çıkan yangını üç saat içinde söndürmeyi başardı. İtfaiye, güçlü ısı nedeniyle bunun çok zor olduğunu ve çatının açılması gerektiğini bildirdi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, polis soruşturmayı sürdürüyor. Hasarın boyutu da henüz belli değil.| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.