Mahkeme, eşini öldüren erkeğe müebbet hapis cezası kararı verdi

Avusturya’da Wiener Neustadt Bölge Mahkemesi 65 yaşındaki erkeği, eşini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkûm etti. Eşini öldüren adam, eşinin başkaları tarafından öldürüldüğünün zannedilmesi için plan kurduğu ortay açıktı.

Mahkeme, eşini öldüren erkeğe müebbet hapis cezası kararı verdi

65 yaşındaki bir adam, Ağustos 2022’de Baden NÖ bölgesindeki Oberwaltersdorf’ta eşini öldürmek suçundan Salı günü Wiener Neustadt Bölge Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık, jürili duruşmanın ilk gününde suçunu itiraf ederken, savunma makamı kasıtsız adam öldürme iddiasında bulundu. Mahkemeye göre karar nihai değil.

Sanığın 57 yaşındaki kadını önceki yıl 24 Ağustos’ta sabahın erken saatlerinde sivri uçlu bir keski ile başına 15 güçlü darbe vurarak, kurbanın beyin travması sonucu ölmesine neden oldu. Haziran ayındaki duruşmanın başlangıcındaki sorgusunda sanık, reddedildiğini, gücendirildiğini ve aşağılandığını ifade etmiştir. Daha sonra silahla kadının kafasının arkasına birkaç kez vurduğunu ve “Kendimi kontrol edemiyordum” ifadesini vermişti.

Planlı cinayet

Cinayetten sonra sanık evine zorla girilmiş gibi yapmış ve cinayet silahını bir rüzgarlığın içine atmıştır. Eve döndüğünde, karısının ölü bulunduğunu acil durum çağrısıyla bildirmiş ve 65 yaşındaki sanık başlangıçta tanık olarak kabul edilmiş, ancak kısa bir süre sonra tutuklanmıştı.

Karar nihai değil

Emekli, ceza soruşturması departmanına ve tutuklama ve yasal koruma hakimine kimliği belirsiz bir hırsızın eşini öldürdüğünü iddia ettiği için, kanunen cezalandırılabilir bir suçun işlenmesini bilerek taklit etmekle de suçlandı. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.