Şiddetli yağış Avusturya’yı olumsuz etkiledi

Aşağı Avusturya’da devam eden yağmur cuma gününden bu yana yaklaşık 220 itfaiye operasyonuna neden oldu. Bazı bölgelerde sel alarmı verildi.

Şiddetli yağış Avusturya’yı olumsuz etkiledi

Yağmur nedeniyle cuma gününden bu yana 220 kez itfaiye ekipleri göreve çağrıldı. Su basan bodrumlar ve sokakların yanı sıra taşan dereler de rapor edildi. Özellikle Mostviertel ve Baden bölgesinde itfaiye ekiplerinin işinin zor olduğu bildirildi.

Amstetten, Melk ve Baden bölgelerinde alçakta kalan bodrum katları, mahzenler ve garajlara dolan yağmur suları itfaiye tarafından pompalarla boşaltıldı.

Cumartesi sabahı itibariyle 75 bölge itfaiyesinden toplam 1.000’e yakın personel göreve çağrıldı.

Öte yandan, Amstetten bölgesi Haag kasabasında su basan garajda mahsur kalan bir arabadan bir kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Amstetten bölgesindeki 35 itfaiye ekibi cumartesi günü mahzenleri pompalayarak ve tek tek evleri sudan korumak için çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla itfaiye ekipleri yolları kapattı ve geçici küçük barajlar kurduğu belirtildi.

Scheibbs bölgesinde, Wieselburg’daki Kleine Erlauf’ta cumartesi günü saniyede 105 metreküplük bir akış hızına ulaşıldı. Bu değer uzun vadeli istatistiksel ortalamada sadece beş yılda bir gerçekleşmektedir. Kleine Erlauf ayrıca Wieselburg Sergi Merkezi bölgesinde de taştı. Krenstetten’deki [Amstetten bölgesi] Urlbach’ta da cumartesi sabahı saniyede 99 metreküplük beş yıllık bir değer ölçüldü.

Hava muhalefeti nedeniyle Aşağı Avusturya’da da çeşitli yol kapanmaları yaşandı. ORF trafik haberlerine göre, devrilen ağaçlar nedeniyle B28 ve Opponitz bölgesinde [Amstetten bölgesi] toprak kaymasının yaşandığı B31 etkilendi. Eyaletin batısında da cumartesi günü öğle saatlerinde birkaç düşük dereceli devlet otoyolu kapatıldı.

En fazla yağmur Gumpoldskirchen’e yağdı

Alçak basınç Avusturya’nın doğusu üzerinde dönmeye devam ediyor. ORF hava durumu departmanına göre, Aşağı Avusturya cumartesi günü öğlene kadar metrekare başına 20 litre daha yağmur alacak.

Gumpoldskirchen’de [Mödling bölgesi] Perşembe gününden Cumartesi sabahına kadar metrekareye 104 litre yağmur düşerken, Melk’te bu rakam 89, Bad Vöslau’da [Baden bölgesi] 84 ve St Pölten’de 83 litre oldu. | © DerVirgül

Yayınlama: 15.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.