Toplu taşıma şoförleri tuvalete gidemiyor

Sendikalar tarafından yapılan araştırmada, Avusturya’da toplu taşıma kapsamında otobüs şoförlüğü yapanların, çalışma koşullarının ağır olduğu ortaya konuldu. Sendika, otobüs şoförlerinin çoğu zaman tuvalete gitme imkânı olmadığını belirtti.

Toplu taşıma şoförleri tuvalete gidemiyor

Avusturya Sendikalar Birliği [ÖGB] Aşağı Avusturya Eyaleti Tulln bölgesindeki yerel otobüs şoförleri için “sürdürülemez koşullar” tespit ettiğini duyurdu.

Çoğu zaman tuvalete gitme imkânı yok

Pazartesi günü ÖGB Aşağı Avusturya başkanı ve Aşağı Avusturya İşçi Odası [AKNÖ] başkanı Markus Wieser, bir basın açıklamasında, otobüs şoförlerinin tuvalet kullanma imkânlarının olmadığını belirtti.

Açıklamada, “Yerel toplu taşımaya yönelik 2020 VOR ihalesinde sıhhi tesislerden bahsedilmiyor; bunlar bir kriter değil” dendi. Ayrıca edinilen bilgiye göre, korona salgını nedeniyle kamu binalarında daha önce mevcut olan tuvaletlerin yabancılar tarafından kullanılmasına artık izin verilmiyor.

ÖGB, çalışanların korunmasına ve sosyal standartlara uyulmasını talep etti

İhale yapılırken “çalışanların korunmasına ve ilgili sosyal standartlara” uyulması gerektiğini belirten Wieser, politikacıları hızlı hareket etmeye çağırdı. Sıhhi tesisler ve dinlenme odaları dahil edilmeli ve en ucuz teklif veren değil, en iyi teklif veren ilkesi de uygulanmalıdır dedi.

ÖGB Aşağı Avusturya bölge sekreteri Christian Biegler-Powolny konuyla ilgili Aşağı Avusturya çapında bir anket yapılacağını duyurdu: “Toplu taşımada çalışan tüm otobüs şoförlerinin, tuvalete gitme imkânı yoksa ya da uygun dinlenme odaları yoksa bizimle iletişime geçmelerini rica ediyoruz.” Geri bildirim krems@oegb.at adresine gönderilmesi istendi.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.