Tuna köprüsünün maliyetinin iki kata çıkması tartışılıyor

Avusturya’da Tuna Nehri üzerine inşa edilecek olan köprü için yerel yönetimin öngördüğü 125 milyon Euro maliyetin, 230 milyon Euro’ya çıkması tartışmalara neden oldu.

Tuna köprüsünün maliyetinin iki kata çıkması tartışılıyor

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ], Mauthausen’de yapılması planlanan Tuna köprüsü inşaatında bir maliyet patlaması olduğunu ileri sürdü. Sorumlu eyalet vali yardımcısı Udo Landbauer’den [FPÖ] fiyatlardaki keskin artışa dair açıklama istendi.

SPÖ [Niederösterreich] Aşağı Avusturya Lideri Sven Hergovich, köprünün hayata geçirilmesinin maliyetinin neredeyse ikiye katlanarak 125 milyon Euro’dan 230 milyon Euro’ya çıkacağını eleştiriyor. Bir basın açıklamasında, “Kırsal çiftçiler için Aşağı Avusturyalıların vergi parası görünüşe göre ağaçlarda yetişiyor” dedi.

Ulaştırmadan sorumlu eyalet vali yardımcısının ofisinde, talep üzerine maliyet artışları, keskin biçimde artan enerji fiyatları, pahalı hizmet sözleşmeleri ve tedarik zinciri darboğazlarının etkileriyle açıklanıyor.

Ayrıca şu anda planlanan versiyondaki köprünün çevresel etki değerlendirmesine uygun olarak inşa edilmesi gerektiğinden daha pahalıdır. Açıklamaya göre projenin bir kısmı orijinal hesaplamaya dahil edilmedi.

Vatandaş köprü yapımını sert bir şekilde eleştiriyor

SPÖ’ye göre “daha az arazi kullanan ve bölge sakinlerinin çıkarlarını koruyan” bir güzergaha da ihtiyaç var. Pek çok yurttaş girişimi köprüyü sert bir şekilde eleştiriyor ve inşaata karşı harekete geçmek istiyor.

Ancak Landbauer’e göre köprü “daha fazla yaşam kalitesi, güvenlik ve rahatlama” anlamına geliyor. Bir açıklamada, “Bu, daha iyi ve daha hızlı ulaşım, daha az gürültü ve çevre kirliliğinin yanı sıra ekonomik kalkınmanın güçlendirilmesi ve işleri güvence altına almak ve yeni işler yaratmak için yatırımlarla ilgili” dedi.|© DerVirgül

Yayınlama: 12.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.