Viyana Saldırısı | St. Pölten’de Tutuklamalar

Viyana’daki saldırı ile ilgili iki ev araması salı sabahı St. Pölten’de devam etti. Polise göre iki kişi tutuklandı. Linz kentinden de tutuklama haberi geldi.

Viyana Saldırısı | St. Pölten’de Tutuklamalar

Aşağı Avusturya Eyaleti (NÖ) St. Pölten kenti, Fuhrmannsgasse’de ve St. Pölten Üniversite Hastanesi’nin karşısındaki bir apartmana operasyon düzenlendi. 

Operasyonun yapıldığı binanın yakınlarında oturan ve Virgül’ün St. Pölten muhabirine ulaşan çevre sakinleri, sabahın erken saatlerinde çok sayıda özel polis ekiplerinin bina çevresini kordan altına aldığını söyledi. 

Virgüle konuşan görgü tanığı, binadan dışarı çıkmak isteyen ve çevrenden olay yerine gelen vatandaşların uyarıldığı ve herkesin evine dönmesinin istendiğini belirtti. 

Öte yandan, Eyalet Emniyet Müdürü Franz Popp Salı sabahı Aşağı Avusturya’daki kriz ekibi toplantısının oturum aralarında yaptığı konuşmada, “St. Pölten’de ev aramaları ve tutuklamalar olduğunu teyit edebilirim,” dedi, ancak şu anda “taktik nedenlerle” ilgili daha fazla ayrıntı vermek istemiyor. 

İçişleri Bakanı Karl Nehammer’in (ÖVP) düzenleyeceği basın toplantısında saat 14.00 civarında daha detaylı bilgi verilecek. Gün içinde daha fazla ev araması olabileceği de eklendi.

Linz’de Tutuklama 

Linz’in güneyinde sabah 10 civarında büyük bir polis operasyonu yapıldı. Anayasayı Koruma Dairesi ile ortak yapılan operasyon sonrasında, bir kişinin tutuklandığı kaydedildi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 03.11.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.