Viyana sinagoguna saldırı planladığı iddia edilen 16 yaşındaki çocuk tutuklandı

Yukarı Avusturya’da 16 yaşındaki Türkiye kökenli bir çocuk, bir sinagoga terör saldırısı planladığı şüphesiyle tutuklandı.

Viyana sinagoguna saldırı planladığı iddia edilen 16 yaşındaki çocuk tutuklandı

Konuyla ilgili açıklama İçişleri Bakanı Gerhard Karner [ÖVP] ve Devlet Güvenlik ve İstihbarat Dairesi [DSN] Başkanı Omar Haijawi-Pirchner tarafından pazartesi günü Viyana’da düzenlenen bir basın toplantısında yapıldı.

Bakana göre hafta sonunda evlerde de aramalar yapıldı. Genç adam şu anda gözaltında tutuluyor.

Haijawi-Pirchner’e göre, Steyr yakınlarında yaşayan ve Türkiye göçmen kökenli olan şüpheli, sohbetlerinde silah edinmek istediğini açıkladı. Amacı Viyana’da adı belirtilmeyen bir sinagoga saldırmaktı. Bunun için gerekli mali kaynakları da bulmuştu.

Tutuklama geçtiğimiz perşembe günü [7 Aralık] gerçekleşti. Şimdi adli olarak analiz edilmesi gereken çok sayıda elektronik veri taşıyıcısı ele geçirildi. DSN başkanına göre, infaz videoları ve bomba, silah ve mühimmat yapımı için çeşitli talimatlar da dahil olmak üzere net görüntü ve video materyalleri bulundu. Şüpheli çeşitli olay yeri seçenekleri ve gerçekleştirme varyantları ile uğraşmış.

16 yaşındaki genç Linz cezaevine nakledildi. Önümüzdeki günlerde sorgulanacak. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.