Wiener Neustadt | Doğu çevre yolu 2027 yılına kadar inşa edilecek

Avusturya- Wiener Neustadt çevre yolu, Haziran 2027’ye kadar tamamlanacak. Aşağı Avusturya eyaletine [Niederösterreich] göre inşaatın 2024 sonbaharında başlaması planlanıyor.

Wiener Neustadt | Doğu çevre yolu 2027 yılına kadar inşa edilecek

Ancak projeye karşı çıkanlar da var. Cumartesi günü biyo çeşitlilik, iklim ve ulaşım uzmanları Wiener Neustadt’a komşu Lichtenwörth belediyesinde bir araya gelecek.

Eyalet yönetimine göre, Wiener Neustadt’taki çevre yolunun inşası, proje belediyelerindeki şehir içi trafiği rahatlatacak. Buna ek olarak, yeni il hastanesine erişim iyileştirilecek ve Wiener Neustadt’ın merkezinde çevre dostu hareketliliğin genişletilmesi mümkün olacak. En modern doğa ve çevre koruma standartlarına uyulacak. Lichtenwörth’de, çevre yolunun yeniden tasarlanmasıyla trafik hacminin yüzde 40’a varan oranda azalması bekleniyor.

Belediye Başkanı Klaus Schneeberger (ÖVP) “Wiener Neustadt şehri için ring kapanışının artık gerçekleşmek üzere olması çok iyi bir haber” diye tepki gösterdi. “Lichtenwörth ve Wiener Neustadt arasında yeni bisiklet yolu bağlantıları olacak ve tüm proje en modern ve en yüksek çevre koruma önlemlerine uygun olarak inşa edilecek” olması da önemli. Ringin kapatılması aynı zamanda “yaşam kalitesinde büyük bir artış” getirecektir. Wiener Neustadt’taki “mutlak vurgu”, planlanan “Grazer Straße Bulvarı” olacaktır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 27.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.