Avusturya’da yolcu gemisi kazasında 17 kişi yaralandı

Tuna Nehri’nde meydana gelen gemi kazasında 17 yaralandı.

Avusturya’da yolcu gemisi kazasında 17 kişi yaralandı

Bir Bulgar yolcu gemisi cumartesi gecesi Aschach an der Donau’daki (Eferding bölgesi) kilit bölgesinde beton bir duvara çarptı.

Polisten alınan ilk bilgilere göre, yaklaşık 160 yolcudan 17’si yaralandı, 11’i ise hastanelere kaldırıldı. Gemi Bavyera’dan Linz’e doğru giderken kısa bir süre manevra yapamadığı anlaşıldı.

Elektronik arıza

Saat 21.45 civarında gemi kilit odasına girdi ve ikinci kaptan elektronik aksamın aniden durduğunu fark etti. Yolcu gemisinin tekrar yön değiştirmesini sağlayan acil durum düğmesine bastı.

Ancak bir polis sözcüsü kazayı, artık kilit kapılarına çarpmasının engellenemediğini, bunun üzerine yan taraftaki beton duvara bastırıldığını anlattı. O gece gemi amiri kontrol ettiğinde, acil durum anahtarı sıfırlandıktan sonra elektroniklerin tekrar çalıştığı ortaya çıktı.

11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çarpışma sonucu 17 yolcu hafif yaralandı. Polisin açıklamasına göre, altı misafir hastanede tıbbi yardım istemedi ve 11 kişi ambulansla hastanelere götürüldü. Geminin dış duvarında metal levha hasarı oluştu.

Geminin bir sonraki limana doğru yolculuğuna devam edebildiği söylendi. Elektronikteki kısa süreli arızanın nasıl meydana gelmiş olabileceği hala araştırılıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.