Kayıp olan iki dağcının cesetleri bulundu

Avusturya’da cumartesi akşamından beri kayıp olan iki dağcı pazar günü öğleden sonra ölü olarak bulundu. İki deneyimli dağcının çığ altında kaldığı düşünülüyor.

Kayıp olan iki dağcının cesetleri bulundu

32 ve 26 yaşlarındaki iki adam cumartesi günü öğleden sonra kuzey yüzü havzasına tırmanmışlardı. Dağcılar saat 19.00’a kadar birbirleriyle irtibata geçmeyince ve artık telefonla ulaşılamayınca, 26 yaşındaki dağcının eşi acil servislere haber verdi.

İlk cesede Pazar günü öğleden sonra ulaşıldı. Polis sözcüsü Pazar günü öğleden sonra APA’ya yaptığı açıklamada cesedin Kirchdorf bölgesinden kayıp 32 yaşındaki kişiye ait olduğunu doğruladı. İkinci ceset ise kısa bir süre sonra bulundu.

Helikopterler ve insansız hava araçlarıyla büyük arama operasyonu

Gmunden Dağ Kurtarma Servisi, bir FLIR helikopteri, Yukarı Avusturya İl Emniyet Müdürlüğü’nden drone pilotları, Yukarı Avusturya İl Emniyet Müdürlüğü Mobil Operasyon Merkezi (MEZ) ve Gmunden Alp Polisi’nin katıldığı büyük bir arama operasyonu gerçekleştirilmişti. Polis, arama çalışmalarına Pazar gecesi saat 02.00’de ara verildiğini ve Pazar sabahı saat 08.00’de yeniden başlandığını bildirdi.

Yakınlarına göre, 32 yaşındaki Pettenbach (Kirchdorf bölgesi) ve 26 yaşındaki Timelkam (Vöcklabruck bölgesi) Traunstein’ın kış tırmanışı için çok iyi hazırlanmışlardı. Tırmanış rotası olarak karla kaplı ve kısmen buzlu kuzey yüzünü seçmiş olmaları muhtemeldir. İp ekibinin duvara saat 11.30 sularında girdiği düşünülmektedir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.