Linz Havalimanı’nda yolcu sayısı arttı | Türk şirketlerin etkisi büyük

Avusturya | Linz Havalimanı’nın yolcu sayısı 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında iyi bir artış gösterdi. Bu artışa Türk tescilli hava yolu operatörleri önemli katkı sunduğu görüldü. Turkish Cargo ise haftada beş uçuş istiyor…

Linz Havalimanı’nda yolcu sayısı arttı | Türk şirketlerin etkisi büyük

2023 ilkbaharında, Avusturya’nın kuzeybatısında Tuna Nehri yanında yer alan, Yukarı Avusturya [Oberösterreic] eyaletinin başkenti Linz’den, Türkiye’nin popüler tatil şehri olan başta Antalya olmak üzere, mayıs ayı başından itibaren iki Türk havayolu, Corendon Airlines tarafından her hafta [Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi] ve Mavi Gök Airlines tarafından her Cumartesi sefer düzenleneceği duyurulmuştu.

Salı günü Linz Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, 2023 yılında 232.950 yolcuya hizmet verdiği belirtilerek, 2022 yılına göre 25.184 kişi diğer bir deyişle yüzde 12,1 artış yaşandığı söylendi.

Açıklama da 2024 tatil seyahatlerinde avantiair, Corendon Airlines, European Air Charter ve Mavi Gök Airlines iş birliğiyle tur operatörlerinin haftalık 24 destinasyonu bulunmaktadır dendi.

Öte yandan, kargo taşımacılığında düşüş yaşandığı belirtilerek, “2023’te 2022’ye göre yüzde 21 düşüşle ancak yüksek seviyede, 44.342 ton olarak gerçekleştiği bilgisi verildi.

Linz Havalimanı kargo uçuşlarının 2024’de artacağını taaddüt ederek, “Turkish Cargo, bu yıl Avusturya’nın önde gelen federal eyalet kargo havalimanı”ndaki uçuş sayısını artırarak haftada 5 uçuşa kadar uçuş gerçekleştirmek istiyor” güvencesini verdi. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.