Milyonlarca Euro’luk miras | Avukat, noter, psikiyatrist tutuklandı

Avusturya’da milyonlarca Euro değerindeki tarımsal mülkün sahibi 80 yaşındaki kadın mirasını kime bıraktı?

Milyonlarca Euro’luk miras | Avukat, noter, psikiyatrist tutuklandı

80 yaşını geçmiş kadının son dileği gerçekleşti mi? Şu anda ölen Paschingli kadın, multimilyon euroluk tarımsal mülkünü 2022’nin başında yeğenine miras bıraktı. Ancak, daha önce yedi yıl süren hukuki anlaşmazlıkta mirası yeğenine bırakmayı engellemişti. Savcılık mirasını yeğenine bırakmak istemeyen kadının öldükten sonra yeğeninin yasal varisi olduğundan şüphelenerek soruşturma başlattı.

Wels savcılığı başkanı Christian Hubmer şöyle diyor: “Mülkün sahibi olan kişi, ilgili yasal işlemlerin imzalandığı sırada zaten demans hastasıydı. Sözleşmenin imzalandığı andaki özel durum, ön yargılamada soruşturma konusu oluyor.”

“Avukat sözleşmeleri hazırladı, noter bunları tasdik etti”

Wels savcılığına göre, demans hastalığının bilindiği söylenmesine rağmen sözleşmeler avukatlık bürosu tarafından hazırlanıp noter tarafından onaylandı. Ancak özel olarak görevlendirilen bir psikiyatristin raporu gerçeklerden uzak olduğu görüldü.

Üç evde arama: Psikiyatrist gözaltında

Perşembe günü psikiyatrist, avukat ve noterde ev aramaları yapıldı. Psikiyatrist tutuklandı ve Cuma gününden beri gözaltında tutuluyor. “Bilirkişi, gizlendiği ve suç işleme riski bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Savcı, düzmece raporlarla yaşlı kadının mirasını, onun bilinçli bir şekilde miras bırakmayacağı kişiye bırakıldığını ileri sürüyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 13.04.2024
Düzenleme: 13.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.