ÖGB Wels enflasyona karşı eylem haftası başlattı

Avusturya Sendikalar Birliği’nin [ÖGB] Yukarı Avusturya eyaleti çapında yaptığı bir testin gösterdiği üzere, aileler alışverişlerinde bir önceki yıla kıyasla önemli ölçüde daha fazla harcama yapmak zorunda kalıyor.

ÖGB Wels enflasyona karşı eylem haftası başlattı

Avusturya Sendikalar Birliği’nin [ÖGB], eylem haftası ile ailelerin sadece bir alışverişten sonra enflasyonun tüm gücünü hissettiklerini göstermek istiyor.

ÖGB Wels Başkan Yardımcısı Thomas Loibingdorfer de Avusturya çapındaki ÖGB eylem haftasının bir parçası olarak “Federal hükümet etkili önlemler almalı” talebinde bulundu.

Enflasyona karşı eylem haftası 11-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eylemin odak noktası gıda fiyatlarındaki muazzam artış oldu: İki çocuklu bir aile ortalama olarak
1.234 Euro ek harcama yapılmıştır. Bir alışveriş listesi ile Avusturya genelindeki fiyatlar bir önceki yılın fiyatları ile karşılaştırıldı. Wels’te örnek alışveriş sepetinin fiyatı 38,23 Euro artmıştır – bölgedeki birçok insan için gıda artık bir lüks haline gelmiştir.

Bu muazzam enflasyon özellikle işçiler için dramatiktir, çünkü ücretler her zaman fiyat gelişiminin bir adım gerisinde kalmaktadır. Bu durum sadece Wels’te yaşanmıyor, Avusturya’nın dört bir yanında insanlar varoluşlarının sınırında yaşarken federal hükümet buna seyirci kalıyor.

Loibingdorfer, “İster enerji maliyetlerinin sınırlandırılması, ister kira freni ya da gündelik mallarda KDV’nin düşürülmesi olsun, her şey yarım ağızla uygulanıyor ya da hiç uygulanmıyor” dedi.

Avusturya Sendikalar Birliği [ÖGB] ve bağlı sendikalar işçiler için mücadele ediyor ve bu eylemle hükümete sesleniyor: Enflasyonu durdurun! dendi…| © DerVirgül

Yayınlama: 16.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.