Ortalıkta rastgele kurban arayan bir saldırgan mı var?

Avusturya polisi, gizemini koruyan bıçaklı saldırıları çözmeye çalışıyor.

Ortalıkta rastgele kurban arayan bir saldırgan mı var?

Linz kentinde bir hafta içinde bir İngiliz askerini ve 33 yaşındaki Linz’li bir kadını bıçakla yaralayan kimliği belirsiz iki faile dair sadece çok muğlak açıklamalar yapılıyor. Her iki davadaki soruşturmalar, bir şüpheliye dair somut delil bulunmaması nedeniyle şu anda yavaş ilerliyor. Görünüşe göre polis bir bilmeceyle karşı karşıya.

Bir hafta içinde gerçekleşen iki bıçaklı saldırı, Linz emniyetinin başını ağrıtıyor.

Saldırıya uğrayanların açıklamaları belirsiz ve bazen oldukça tuhaf. Salı sabahı sıfırın altındaki sıcaklıklarda Linz’in ana meydanında bir İngiliz’e saldıran bıçaklı saldırganın şort giydiği söylendi.

Afganistan’da görev yapan bir İngiliz askeri

42 yaşındaki asker, saldırıyı mantıklı bir şekilde açıklayamıyor ancak uzun süre doğrudan saldırgana baktığı anlaşılıyor. Saldırının, ailesini ziyaret etmek için Linz’e gelen İngiliz’i öylesine şaşırttığı anlaşılıyor ki, askeri eğitimini kullanamadı ve yaklaşık 1,70 metre boyundaki saldırganı etkisiz hale getiremedi. İngiliz bir askerdi ve Afganistan’daki üç görevi yara almadan atlatmıştı.

Ancak Linz’de bıçak omzuna geldi ve kemiğe kadar saplandı. İngiliz turist, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

Sabah 08.30 sıralarında gerçekleşen saldırının bir tanığı var: Traunlu (51) bir adam yaralı askere yardım etmişti.

33 yaşındaki kadına saldırının nedeni açıklanamadı

Ana meydandaki saldırıdan dört gün önce yaşanan ikinci bıçaklı saldırının görgü tanığı yoktu. Tuna sahiline yakın Margarethen bölgesinde 33 yaşındaki bir yürüyüşçünün iddiaya göre arkadan nasıl saldırıya uğradığını kimse görmedi.

Kurban güpegündüz bacak ve karın bölgesinden iki bıçak yarası aldı; iddia edilen saldırı öğleden kısa bir süre sonra gerçekleşti. Açıklama olarak 33 yaşındaki kadın, saldırganın yalnızca deri eldiven giydiğini söyleyebildi; tek eliyle ağzını arkadan kapatmış.

“Saldırılar arasında bağlantı yok”

Linz emniyetine göröe, açıklanamayan bu iki olay arasında hiçbir bağlantı yok. Öte yandan polis, ortalıkta rastgele kurban arayan bir saldırgan da olmadığını belirtiyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 25.01.2024
Düzenleme: 25.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.