Sosyal medya üzerinden pasta sattı, işsizlik maaşı aldı | Maliye kadını yakaladı

Avusturya mali polisi, bir sosyal medya hesabından alınan ihbara dayanarak yasa dışı bir çevrimiçi pastaneyi ortaya çıkardı. İşletmeci, unlu mamullerini ruhsatsız olarak sattı ama aynı zamanda işsizlik yardımı ve acil yardım da aldı.

Sosyal medya üzerinden pasta sattı, işsizlik maaşı aldı | Maliye kadını yakaladı

Yukarı Avusturya’da [OÖ] 31 yaşındaki bir kadının kaçak pastanesi, sosyal medya platformundaki bir reklam aracılığıyla ifşa edildi. Kadın en az 806 kek satarak yaklaşık 72 bin euro kazandı. Ayrıca 2022’nin başından bu yana kalıcı olarak işsizlik yardımı ve acil yardım alıyor.

Maliye Bakanlığı Pazar günü yaptığı basın açıklamasında, Yukarı Avusturya İstihdam Servisi’ne (AMS) göre yasadışı olarak yaklaşık 16.882 avro aldığını duyurdu.

31 yaşındaki kadın, AMS desteğinin geri alınmasını bekliyor. Mali polisi ayrıca vergi kaçakçılığı nedeniyle savcılığa ve vergi dairesine dolandırıcılık ihbarında bulundu.

Bir satış platformu olarak sosyal medya: İş böyle yürüyor

Mali polis, kadının sosyal medya hesabına atıfta bulunan bir reklamın farkına vardı. Orada keklerinin tanıtımını yapmak için 806 fotoğraf yayınladı. Platform ayrıca doğrudan mesaj yoluyla sipariş verme seçeneği de sundu. Kaçak pastacı kek başına 90 euro alıyordu denildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.