Yaşlı kadın 13 yıldır samanlıkta uyuyor

Avusturya’da hayvan hakları savunucuları bir çiftlikteki hayvanların kötü koşullarda ve ihmal edildiğinden şüpheleniyorlardı. Ancak hayvanların sahibi 75 yaşındaki kadının yıllardır samanlıkta uyuduğunu fark ettiler.

Yaşlı kadın 13 yıldır samanlıkta uyuyor

Yukarı Avusturya Eyaleti Mühlviertel bölgesinde13 yıldır bir çiftlikte kedi ve atların ihmal edildiğine dair endişe verici bir vaka olduğu iddia ediliyor, ancak bu konuda hiçbir şey yapılmadı. Hayvanların 75 yaşındaki sahibinin pis samanlıkta uyumak zorunda kaldığı düşünüldüğünde durum çok üzücü. Hayvan refahı kuruluşu Pfotenhilfe şimdi yetkilileri uyandırmak için elinden geleni yapıyor.

Pfotenhilfe kuruluşu kısa bir süre önce Yukarı Avusturya’nın Mühlviertel bölgesinde yaşanan bir at yetiştiriciliği skandalından haberdar oldu. Kısa bir süre sonra, uzman bir personel Sarleinsbach’taki (Rohrbach bölgesi) tamamen bakımsız çiftliği ziyaret ederek kendi gözleriyle gördü ve şok edici bir rapor verdi: Atların bazılarında tedavi edilmemiş yaraların yanı sıra çok ağrılı iltihaplar ve toynak hastalıkları var, dışkı yığınları ve gübre gölleri içinde duruyorlar ve çoğunlukla plastik parçaları yemlerin içinde yatan yırtık silaj balyalarıyla besleniyorlar. Gübre yığınından çıkan kirli su dereye akmakta ve atlar bu sudan içmektedir! Ayrıca gevşek asılı tahtalar nedeniyle yaralanma riski de bulunmaktadır.

Hayvan refahı kuruluşu Pfotenhilfe, atların bakımının sağlanmasından memnun kalırken, işletme sahibinin feci yaşam koşullarının daha yakından incelenmesi gerekiyor diyerek, bu vakanın 13 yıldır bilindiği söyleniyor diye açıklamada bulundu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.