Avusturya’da geçen hafta trafik kazalarında sekiz kişi öldü

Geçen hafta Avusturya yollarında altı trafik kazasında sekiz kişi hayatını kaybetti. Yetkililer toplu taşıma araçlarının kullanılmasını öneriyor. Çünkü bu hafta daha fazla kar yağışı bekleniyor.

Avusturya’da geçen hafta trafik kazalarında sekiz kişi öldü

İçişleri Bakanlığı’nın pazartesi günü açıkladığı üzere, bu dönemde beş otomobil sürücüsü, iki yolcu ve bir küçük kamyon şoförü hayatını kaybetti. Ön istatistiklere göre, yıl başından 29 Ocak’a kadar 27 kişi hayatını kaybetti. Geçen yılın aynı döneminde 20, 2021’de sadece 10 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Sadece hafta sonu, beş kişi kazalarda öldü. Geçen hafta bir otoyolda beş kişi ve bir köy yolunda üç kişi öldü. Aşağı Avusturya’da dört, Karintiya’da üç ve Steiermark’ta bir kurban hayatını kaybetti.

İki vakada ana nedenin uygunsuz hız olduğundan şüpheleniliyor. Ayrıca öncelik ihlali, yasaklara uymama, sollama ve dikkatsizlik ve dikkat dağıtma da sebep sayıldı. İki ölümcül olay tek araç kazalarıydı ve üç karayolu ölümü yabancı uyrukluydu.

Cumartesi sabahı St. Pölten yakınlarındaki Salzburg yönündeki batı otobanında (A1) çok sayıda aracın karıştığı bir trafik kazasında üç genç öldü.

Avusturya Trafik Kulübü (VCÖ), kış koşullarında karlı yollarda önemli ölçüde daha uzun fren mesafesi uyarısında bulundu ve sürücüleri daha yavaş sürmeleri ve daha fazla mesafe bırakmaları konusunda uyardı.

Yetkililer toplu taşıma araçlarının kullanılmasını öneriyor. Çünkü bu hafta daha fazla kar yağışı bekleniyor.

“Karda ve buzda fren mesafesi çok artıyor”

“Karda ve buzda fren mesafesi çok artar. Temel kural şudur: Karlı yollarda hızı yarı yarıya azaltın, geniş bir güvenlik mesafesini koruyun ve tamamen yola konsantre olun, yani sürüş sırasında ellerinizi cep telefonunuzdan uzak tutun.”

VCÖ’ye göre durma mesafesi 50 km/s’de artıyor

[Tepki mesafesi artı fren mesafesi], kış koşullarında yaklaşık 21 metre olan kuru bir yolda neredeyse üç katına çıkarak karlı bir yolda yaklaşık 58 metreye çıkar bilgisi verildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 30.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.