Grip dalgası Avusturya’yı etkisi altına aldı

Avusturya’da grip türü hastalık oranları son zamanlarda keskin bir şekilde arttı.

Grip dalgası Avusturya’yı etkisi altına aldı

Avusturya’da grip dalgası başladı. MedUni Vienna bunu salı öğleden sonra duyurdu. Virolog Monika Redlberger-Fritz, “Bu haftanın başından bu yana, Avusturya genelindeki klinik örneklerde grip virüsü tespitlerinde daha fazla artış gözlemlendi” dedi.

Grip dalgası başladı: hastalık oranları yüzde 55 arttı

Avusturya Sağlık Sigortası Fonu’na (ÖGK) göre, gerçek grip nedeniyle hastalık izni raporlarında son bir haftada yüzde 55 civarında artış görüldü.

Hastalık izni rakamları, 2024 yılının ilk takvim haftasına kıyasla yılın son haftasını ifade ediyor. En son 1.867 kişi grip virüsü enfeksiyonu nedeniyle yataklara düştü. Bu rakamlar Avusturya’da ÖGK kapsamında sigortalı olan tüm çalışanları ve işsizlik ödeneği alan kişileri kapsıyor. ÖGK başhekimi Andreas Krauter, “Enfeksiyonu ve daha fazla yayılmayı önlemek için maske takmanız ve ellerinizi düzenli olarak yıkamanız veya dezenfekte etmeniz önemlidir” diye vurguladı.

Bu haftadan bu yana artan grip virüsü tespitleri, grip sezonunun başladığına dair bir sinyal. MedUni Viyana Viroloji Merkezi’nden Redlberger-Fritz’e göre, son birkaç hafta içinde virüs aktivitesinde bir artış zaten kaydedildi. Uzmana göre influenza A(H1N1)pdm09 virüslerinin büyük bir kısmı şu anda dolaşımda. Bunlar grip aşılarında bulunan virüs türlerine karşılık gelir.

MedUni Vienna’ya göre Belçika, Hırvatistan, Estonya, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, Hollanda, Norveç, Slovenya, İspanya ve İsveç halihazırda yaygın grip virüsü faaliyeti bildiriyor. Avrupa çapında, grip virüsü aktivitesinde bir artışın yanı sıra şu anda SARS-CoV2 aktivitesinde bir düşüşün gözlemlendiği belirtildi.|© DerVirgül

Yayınlama: 09.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.