Polen alerjisi başlıyor | Viyana Tıp Üniversitesi uyarıyor!

Sonbahar ve ilkbaharda doğanın değişmesi ve dönüşmesiyle birlikte polenler de ortaya çıkar. Bu polenler bazı kişilerde alerjiye sebep olabilir. Viyana Tıp Üniversitesi’nde yeni kurulan polen servisi, web sitesinde düzenli olarak Avusturya’nın başkentindeki mevcut polen durumu hakkında bilgi veriyor.

Polen alerjisi başlıyor | Viyana Tıp Üniversitesi uyarıyor!

Bahar ayları ile birlikte polen alerjisi ve saman nezlesi olarak bilinen mevsimsel alerjiler yeniden baş göstermeye başladı.

Editörün notu: “Polen alerjisi; saman nezlesi, bahar alerjisi olarak ya da mevsimsel alerjik rinit olarak isimlendirilmektedir.”

Viyana Tıp Üniversitesi’nde yeni kurulan polen servisi, web sitesinde düzenli olarak Avusturya’nın başkentindeki mevcut polen durumu hakkında bilgi veriyor.

Viyana’da polen mevsimi başladı

Viyana Polen Servisi’nden aerobiyolog Katharina Bastl, “Geçen hafta izole vakalarda ela poleni seviyelerini ölçebildik” diyor ve şöyle devam ediyor: “Yılın başındaki ılıman hava, bazı ela kediciklerinin çiçek açmaya hazır olmasını ve öylece beklemesini sağladı. ” MedUni Vienna’daki uzmanlar bu yıl için nispeten zayıf bir fındık çiçeklenmesi öngörüyorlar.

İklim değişikliği Viyana’daki polen sezonunu da etkiliyor

Viyana iklim değişikliğinden özellikle etkilenen bir metropol. Isı adaları genellikle büyük şehirlerde meydana gelir, bu da çiçeklenme döneminin bazen daha erken başladığı anlamına gelir. Kentsel alanlarda bitki ekimi büyük oranda insanlardan etkilendiği için bitki seçimi büyük önem taşımaktadır. Neofit olarak adlandırılan yerli olmayan bitkiler de Viyana’da özellikle polen sayımlarıyla bağlantılı olarak rol oynamaktadır. Viyana artık büyük şehrin koşullarına göre özel olarak tasarlanmış Viyana Polen Hizmeti’ni sunuyor.

MedUni Vienna’daki Viyana Polen Servisi, Viyana için bireysel polen tahminleri sunmakta. Alerjen bitki çiçeklerinin oluşumu ve ölçülebilir polen sayısı hakkında bilgi veriyor. Tahminler bilimsel çalışmalara dayanıyor ve MedUni Vienna’nın kendi polen çalışmalarından elde edilen verileri kullanıyor. MedUni Vienna bağlantısı, hizmetin ücretsiz, tarafsız ve bağımsız bilimsel uzmanlığa dayalı olmasını sağlıyor. Yeni iletişim konsepti, bilgilerin basitleştirilmiş ve anlaşılması kolay bir şekilde iletilmesini sağlanması görev olarak kabul görüyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.