Viyana Üniversite Hastanesi dünya çapında ilk 25 arasında

MedUni Vienna ile ortak yürütülen AKH Viyana Üniversite Hastanesi ve üniversite klinikleri, dünyanın en iyi 250 kliniği sıralamasında 25. sıraya yerleşti.

Viyana Üniversite Hastanesi dünya çapında ilk 25 arasında

ABD’li haber dergisi Newsweek ve veri sağlayıcı Statista’nın yayınladığı sıralamada AKH, beş sıra yükseldi. MedUni’ye göre sıralama için 30 ülkeden 2.400 klinik değerlendirildi.

ABD’deki hastaneler zirvede

Dünyanın en iyi kliniklerinin başında Rochester’daki Mayo Clinic (ABD), Cleveland Clinic (ABD) ve Toronto General – Üniversite Sağlık Ağı (Kanada) yer alıyor. Avrupa’nın en iyi hastanesi altıncı sırada Charite – Universitätsmedizin Berlin (Almanya) yer alıyor. Viyana Genel Hastanesi’nin (25) yanı sıra Innsbruck Üniversite Hastaneleri (53) ve Graz Üniversite Hastanesi de (73) ilk 100’e girdi.

Bireysel kliniklerin değerlendirilmesi, 30 ülkeden 85.000’den fazla tıbbi uzmanın katıldığı çevrimiçi bir ankete dayanıyordu; bu anketlerin sonuçları, mevcut hasta anketlerinin sonuçlarıyla ve ülkeye özgü tıbbi kalite göstergeleriyle (örneğin tedavi kalitesi ve hasta) ilişkilendirildi.

AKH Vienna ve MedUni Vienna tarafından ortaklaşa işletilen ve 400’ün üzerinde uzman ayakta tedavi kliniğine sahip 29 üniversite hastanesinde her yıl 60.000 yatan hastaya bakım yapılıyor; MedUni’ye göre bakım, araştırma ve öğretimle yakından bağlantılı. Poliklinikler ve özel poliklinikler de yaklaşık 1,1 milyon kez ziyaret edilmektedir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 29.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.