Genel Başkanı kadar tercihli oy alan Tarık Mete neden aday gösterilmedi?

Genel Başkanı kadar tercihli oy alan Tarık Mete neden aday gösterilmedi?

29 Eylül 2019 Avusturya Erken Genel Seçimlerinde, Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Salzburg yerel politikacı Tarık Mete, 15.382 tercihli oy aldı ve ülke çapında tercihli oy alanların sıralamasında yedinci sırada yer aldı. Öyle ki, SPÖ’de sadece o dönemin parti lideri Pamela Rendi-Wagner Mete’den biraz fazla tercihli oy almıştı.

Avusturya medyasında, unvanlarının seçim pusulasına sığmadığına dair haberler çıkan Tarık Mete, sonbaharda yapılacak olan Avusturya Genel Seçimlerinde aday gösterilmedi.

Salzburg kentinde yaşayan ve sosyal çalışmalarıyla kendisinden sıkça bahsettiren Tarık Mete’nin, partisi SPÖ tarafından 2024 genel seçimlerinde aday gösterilmemesi merak konusu oldu.

Zira Tarık Mete, 29 Eylül 2019 Avusturya Erken Genel Seçimlerinde partisinin genel başkanı kadar tercihli oy almış ve yaşadığı bölge olan Salzburg’da özellikle göçmenler için çalışmalar yürütmüştür.

Tarık Mete 03.11.2019 tarihinde Der Standard gazetesine verdiği röportajında, ‘’ Bu kadar çok insanın size tercihli bir oy verdiğini nasıl açıklarsınız?’’ sorusuna; ‘’Salzburg’da on yıldan fazla bir süredir fırsat eşitliği ve ayrımcılığa karşı mücadele ediyorum” yanıtını vermişti.

Röportajın devamında, Alınan tercihli oyların çok olması üzerine, SPÖ’den nasıl bir yaklaşım geldiğine dair sorulan soruya ise; ‘’Sıradan parti üyeleri ve seçmenler sonuçtan dolayı tebrik ettiler, hatta siyasi rakipler bile tebriklerini bildirdi. Ancak federal SPÖ başkanı ve yetkililer benimle bağlantıya geçmedi’’ diyerek hayal kırıklığını dile getirmişti.

Tarık Mete 2019’da buna ek olarak, ‘’biraz hayal kırıklığına uğradım, çünkü beni ve SPÖ’yü seçen binlerce insanın takdir edilmemesi konusunda endişeli olduğunu’’ ifade etmişti.

SPÖ 15.382 Tercihli Oy Alan Adayını Neden Tebrik Etmiyor?

Tarık Mete endişelerinde haklı çıktı

03.11.2019 tarihinde Der Standard gazetesine verdiği röportajında, partisinin genel merkezinden, kazandığı başarıya karşı tutarsız kalınması, Tarık Mete’yi endişelendirmişti.

2024 genel seçimlerinde aday olarak gösterilmemesi, Tarık Mete’nin endişelerinin yersiz olmadığını kanıtlar gibi oldu.

Geçmiş seçimlerde olağanüstü başarı sağlayan ve unvanlarının çokluğundan dolayı seçim pusulasında yer sıkıntısı çekilen Tarık Mete’nin neden aday gösterilmediği merak konusu oldu… | ©DerVirgül

Yayınlama: 27.04.2024
Düzenleme: 27.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.