Nazi eşyaları ve 25 ateşli silaha el konuldu

Avusturya polisi, Nazi örgütlenmesi yaptığından şüphe edilen üç kişinin evine yaptığı baskında Nazi propaganda materyallerinin yanı sıra 25 ateşli silah ele geçirdi.

Nazi eşyaları ve 25 ateşli silaha el konuldu

Salzburg polisi, Pongau’dan 30 ve 42 yaşlarındaki iki adama ait olduğu iddia edilen yasadışı bir silah koleksiyonu ele geçirdi. Flachgau’dan 79 yaşındaki bir adamla birlikte bu kişilerin Nasyonal Sosyalistleri yeniden harekete geçirdiğinden şüpheleniliyor. İlgili eşyalara el konuldu.

Eyalet Koruma ve Aşırıcılıkla Mücadele Dairesi (LSE) şimdi bu üç kişiyi Nasyonal Sosyalist Yasaklama Yasası kapsamında soruşturuyor. Müfettişlere göre, sosyal medya kanallarındaki ilgili sohbetler son aylarda okunmuştu. Bunun üzerine Salzburg savcılığı evlerde arama yapılmasını emretti.

Bunun üzerine 11 Ocak’ta üç şüpheliden çeşitli veri taşıyıcıları ve Nasyonal Sosyalist propaganda objeleri ele geçirildi.

25 ateşli silah ele geçirildi

Polise göre, Pongau’lu iki adamdan 15 uzun namlulu silah ve on tabanca ile toplam 2,000 merminin yanı sıra bıçak, süngü ve çelik çubuklar da ele geçirildi. Silahlardan bazılarının yasa dışı, yasaklı ya da ruhsatsız olduğu tespit edildi.

Yetkililer, şüphelilerin savcılığa ve bölge yetkililerine bildirileceğini açıkladı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.