Noel’de uzun yol kamyon şoförleri sınırda bekliyor

Noel çoğu kişi için bir aile kutlaması olsa da birçok ülkeden 150’den fazla kamyon şoförü tatillerini Avusturya-Almanya sınırı Walserberg’deki otoyol servis istasyonunda geçirmek zorunda kaldı.

Noel’de uzun yol kamyon şoförleri sınırda bekliyor

Tatil boyunca tırların araç kullanması yasaklandı, kamyoncular yola devam edebilmek için çarşamba [bugün] sabahına kadar bekledi.

Noel’i kamyonlar arasında kutlamak (yüzlerce sürücü için bu, sürüş yasağı bitene kadar günlerce ıslak soğukta beklemek anlamına geliyordu).

Sırbistan’dan kamyon şoförü Aleksander Markoviç, “Bugün evde olmak isterdim ama bu mümkün değil” diyor. “Burada kalman sorun değil. Hepimiz iyi anlaşıyoruz. Ayrıca birlikte kutlayıp yemek pişiriyoruz. Ama sonra eve gidiyorum. Önce İtalya’da boşaltmam gerekiyor ama sonra eve gideceğim. Ve ancak o zaman aileyle kutlama yaparız.”

Walserberg’de dillerin karışıklığı

Walserberg’de neredeyse Babil’e özgü bir dil karışıklığı var. Cep telefonlarındaki çeviri programları yardımcı oluyor çünkü birçok kişi ne Almanca ne de İngilizce konuşabiliyor.

Türkiye’den profesyonel sürücü Yaşar Aba, burada düzgün yıkanma imkanının az olduğundan şikayet ediyor. Ayrıca tuvaletler pek çok sürücü için tasarlanmamıştır ve kendiniz yemek pişirirseniz içme suyu için de para ödemeniz gerekir diyor.

Bütün hafta sonu boyunca sürücü kabinlerinde uyuyoruz. Kendinizi ısıtmak için kendi kahveniz veya çayınız var. Noel ağacı olmadan da yılbaşı atmosferini şu şekilde yaratabilirsiniz: “Yılbaşı ağacım yok ama en azından yeşil bir kamyonum var. İki gün daha burada beklememiz gerekiyor. ” Şu anda biftek kızartıyoruz” diyor Ukraynalı kamyon şoförü Yurii Kovalskyi.

“Çocuk evde ağlıyor ama bu benim işim”

Genç baba için bu günler hiç de kolay değil: “Çocuk evde ağlıyor ama bu benim işim. Burada kalıp işimi yapmalıyım, sonra eve gidip küçük bir Noel geçirmeliyim” diyor Yurii.

Çarşamba sabahı, kamyonların yeni yıla kadar hareket etmesine izin verildi, daha sonra da üç gün boyunca araç kullanmaları yasaklandı ve yine bir yerde beklemek zorunda kalacaklar. | ©DerVirgül

Yayınlama: 27.12.2023
Düzenleme: 27.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.