Salzburg’da Türkiye’den gelen ilk işçiler için ‘anıt’ dilekçesi veriliyor

Avusturya-Salzburg Eyalet Milletvekili Tarık Mete [SPÖ], Güney Avrupa ve Türkiye’den Salzburg’a çalışmak üzere gelen ilk nesil işçiler için, anıt yapılmasını talep ediyor. Milletvekili anıtın yapılması için imza kampanyası başlattı. Dilekçeyi imzalamak isteyenler buradan yapabilir…

Salzburg’da Türkiye’den gelen ilk işçiler için ‘anıt’ dilekçesi veriliyor

Farklı ülkelerden binlerce işçi Salzburg’un inşasına katkıda bulundu. Eski Yugoslavya’dan, Macaristan’dan, Polonya’dan, Türkiye’den ve diğer ülkelerden gelen misafir işçiler, Avusturya’daki ekonomik kalkınmaya büyük katkılarda bulundular. Yollar, köprüler, hastaneler gibi önemli altyapıların inşasına yardımcı oldular.

Bu insanlar çalışmak için Salzburg’a geldiler ve burada yeni bir yuva kurdular.
Onlar gibi çocukları ve torunları da toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası ve her geçen gün önemli katkılarda bulunmaya devam ediyorlar.

TEŞEKKÜR EDERİZ deme zamanı geldi; bu insanlar bunu hak ediyor! Şu anda Avusturya’nın hiçbir şehrinde gözle görülür bir takdir belirtisi yok.

Avrupa’nın Frankfurt, Bremen ve Mannheim gibi diğer şehirlerinde de göçmen kökenli işçiler için bir anıt ve anma yeri inşa edilmiş durumda.

Bu nedenle bu dilekçe, Salzburg’u misafir işçiler ve onların hizmetleri için anıt ve anma töreni düzenlenen ilk şehir yapmayı hedefliyor.

Bu kampanyayı aşağıdaki destek beyanıyla destekleyin; TEŞEKKÜR EDERİZ deme zamanı!| ©DerVirgül

Dilekçeyi imzalamak için burayı tıklayınız!

Yayınlama: 07.02.2024
Düzenleme: 07.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.