Avusturya | Karısını 40 defa bıçaklayarak öldürdü

Avusturya | Karısını 40 defa bıçaklayarak öldürdü

Pazartesi günü Leoben bölge mahkemesinde sunulan iddianameye göre, odak noktası “olağanüstü derecede vahşi bir kadın cinayeti” idi. Kasım 2023’te Pöls’te 62 yaşındaki bir adamın karısını 40 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Mahkeme onun adli tıp tedavi merkezine gönderilmesine karar verdi.

Çift 1987’den beri evliydi ve bir oğulları vardı. 57 yaşındaki kadın, kocasının şüpheleri üzerine bir bakıcıyla yakınlaştığı söylenen bir huzurevinde çalışıyordu; ancak duruşma sırasında sanık, iddia edilen rakibini ayrıntılı olarak tanımlayamadı veya ne düşündüğünü açıklayamadı.

Cinayet silahı: 34 santimetre uzunluğunda mutfak bıçağı

7 Kasım 2023 günü saat 17.20’de polise acil bir çağrı geldi: İki eş arasında aldatma iddiasıyla çıkan tartışma tamamen kontrolden çıkmıştı. 62 yaşındaki adam, karısının boynunda bir sivilce bulduğunu iddia etti; Mutfağa giderek 34 santimetrelik mutfak bıçağını alarak oturma odasında gazete okuyan karısını boynundan bıçakladı.

Kadın kaçtı ama o onu takip etti; Apartmanın merdivenlerinde ve evin önünde de ona saldırmaya devam etti. Adli tabip baş, yüz, boyun, omuz, köprücük kemiği ve sırtta toplam 40 büyük bıçak yarası kaydetti.

Sebep: kıskançlık

Sanık, gerekçenin kıskançlık olduğunu belirtti; çiftin, suçtan önceki günlerde birkaç kez hararetli tartışmalar yaşadığı söyleniyor. Hâkim, “Karınızın aldattığına hâlâ inanıyor musunuz?” diye sordu. Kısa cevap “Evet” oldu. “Kanıt” olarak karısının dizüstü bilgisayarındaki pornografik filmleri ve iç çamaşırındaki izleri gösterdi.

Suçun işlendiği gün ziyarete gelen ve her şeye tanık olan sanık ve mağdurun torunu, çelişkili sorgulamada büyükanne ve büyükbabasının özellikle suçtan önceki üç dört hafta boyunca defalarca yüksek sesle tartıştıklarını ifade etti; ayrıca büyükbabasının karısının çantasını aradığını da gördü.

Psikiyatri uzmanının hazırladığı orijinal raporda 62 yaşındaki adamın aklı başında olduğu düşünülüyordu ancak sanrısal bir bozukluktan muzdaripti. Duruşmada bilirkişi görüşünü değiştirdi: Bilirkişiye göre bu yalnızca bir ara rapordu.

Sekiz jüri üyesi oybirliğiyle 62 yaşındaki kişinin cinayeti işlediğine karar verdi, ancak aynı zamanda onun aklı başında olmadığını da tespit ettiler, bu da onun sorumlu tutulamayacağı anlamına geliyor: emekli adam bir adli tıp merkezine kabul edilecek. Kararı kabul etti, savcı herhangi bir açıklama yapmadı; dolayısıyla karar nihai değil.| ©DerVirgül

Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.