Avusturya’da araçlar sele kapıldı

Avusturya’da araçlar sele kapıldı

Cumartesi öğleden sonra Avusturya’da şiddetli fırtınalar yaşandı. Akşam Graz’ın kuzeyinde fırtına birkaç dakika içinde yıkıcı gücünü gösterdi. Deutschfeistritz’de yaklaşık 100 milimetrelik yağıştan sonra, yalnızca bir saat içinde arabaları süpüren bir sel meydana geldi.

| Haberin videosu: 

Su birikintisinden dolayı bazı araçlar dar sokaklarda mahsur kaldı. Diğer yerlerde de benzer bir tablo var – her şey sele kapıldı. Pyhrnautobahn (A9), büyük çamur akışı nedeniyle Bösebach kavşağı yakınında kapatılmak zorunda kaldı.

Avusturya Şiddetli Hava Durumu Merkezi (UWZ), Cumartesi günü ülkedeki en yüksek fırtına uyarı seviyesini ilan etti. Öğleden sonra geç saatlerde ülke geneline yayılan şiddetli hava süper hücreleri santimetre boyutunda dolu ve yoğun şiddetli yağmur getirdi. UWZ’ye göre bir süper hücre Salzburg’a doğru ilerledi ve “İtalya’dan Karintiya ve Doğu Tirol’de başka hücreler oluştu”. Meteorologlar, ” birkaç saat içinde Yukarı Avusturya’da da güçlü fırtınalar yaşanacak” dedi. Gök gürültülü fırtınaların gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

Önümüzdeki saatlerde büyük etkilerle karşılaşılacağına dair uyarılar da var; dereler ve daha küçük nehirler aniden taşabilir. Su evlerin bodrum katlarına sızabilir; Yollar ve alt geçitler geçici olarak su altında kalabilir.

Karayolu trafiği: Suda kızaklama tehlikesi, şiddetli rüzgar ve şiddetli yağmur nedeniyle görüş mesafesinin azaltacağı belirtildi. Yamaçlarda çamur akışları ve küçük heyelanlar mümkündür dendi. Dolu yağışı durumunda tarıma ciddi zarar verme riski bulunuyor. Yerel toplu taşıma araçlarında kısa süreli kesintiler yaşandı. Fırtına nedeniyle ağaçlar sökülebilir veya dallar kopabilir uyarısı yapıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.