Avusturya’da kar yağışı yaklaşık 9.000 haneyi elektriksiz bıraktı

Avusturya’da yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 9.000 hane elektriksiz kaldı. Bazı yollar kapandı, birkaç kasabada okullar tatil edildi.

Avusturya’da kar yağışı yaklaşık 9.000 haneyi elektriksiz bıraktı

Steiermark ve Kärnten eyaletlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 9.000 hane elektriksiz kaldı.

Steiermark yollar kapandı

Batı Styria’da, güney Avusturya’daki yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 4.000 hane elektriksiz kaldı. Salı gecesi yoğun kar yağışı, Batı Styria’daki yaklaşık 190 trafo istasyonunda kesintilere neden oldu.

Energie Steiermark sözcüsü Urs Harnik-Lauris’e göre, bu nedenle Salı sabahı yaklaşık 4.000 hane elektriksiz kaldı.

Öte yandan, Güney ve batı Styria’daki birçok yol, düşen ağaçlar nedeniyle kapandı. Kuzeydoğu Yukarı Styria’da da olmak üzere bazı yüksek yollarda zincir takmak zorunlu kılındı.

Salı sabahı Grenzland-Weinstraße [L613] ve Schlossberger Landesstraße’de [L659] otoyollarında da sorunlar yaşandı – çoğunlukla yola düşen ağaçlar ve kar nedeniyle.

Kärnten eyaletinde daha fazla kar kaosu

Kärnten eyaletinde gece kar yağışı azalmıştı, ancak salı sabahı bazı yerlerde birkaç santime varan kar yağdı.

Yetkililer, Völkermarkt bölgesindeki ve Lavamünd ve Preitenegg [Wolfsberg bölgesi] belediyeliklerindeki okulların salı günü kapalı kaldığını, okul yolunun bazen çok tehlikeli olduğunu söylediler. Kriz ekipleri özellikle kardan çok etkilenen ilçelerde bir araya geldi. İtfaiye ekipleri pazartesi sabahından bu yana yüzlerce operasyona çıkmak zorunda kaldığı bildirildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.