Dini cemaat binasında bomba alarmı!

Avusturya’da bir dini cemaate ait binanın girişinde görülen şüpheli paket nedeniyle, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Robot yardımıyla paket güvenli bir alana götürüldü.

Dini cemaat binasında bomba alarmı!

Graz-Kalsdorf’ta ” Yehova Şahitleri” dini cemaatine ait bir evin girişinde görgü tanıklarının “şüpheli bir paket” bulması üzerine cuma günü saat 20.30 sıralarında acil çağrı yoluyla polise ihbarda bulunuldu.

Çok sayıda acil durum servisi bölgeyi derhal kordon altına aldı ve polis patlayıcı uzmanlarını (SKO) alarma geçirdi. Patlayıcı tespit köpekleri ve acil müdahale birimi (BE) de sahaya konuşlandırıldı. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Özel Kuvvetler Müdürlüğü’nün (DSE) imha servisi (ESD) de çağrıldı.

Tedbir amaçlı yaklaşık 50 kişi binadan tahliye edilerek güvenli bir bölgeye götürüldü.

Uzmanları, X-ray cihazları ve robot yardımıyla giriş alanındaki cisme yaklaştı.

Polis ekipleri paketi ele geçirerek güvenli bir yere götürdü. Geçtiğimiz yılın Kutsal Haftasından bu yana kullanılan, yaklaşık dört ton ağırlığında, patlayıcı söndürme sistemine sahip özel bir cihaz, kaldırma işlemi için kullanıldı.

Öğe şu anda adli tıp bilimcileriyle birlikte daha ayrıntılı olarak inceleniyor. Şüpheli öğeyle ilgili daha fazla bilgi ve ayrıntı, cezai-taktik nedenlerden dolayı bir sonraki duyuruya kadar açıklanmadı.

Bu arada Steiermark Eyalet Güvenliği ve Aşırıcılıkla Mücadele Dairesi (LSE) olayın arka planını araştırıyor. “Yehova Şahitleri” cemaatinin tüm mülkleri için ek koruyucu önlemler de alındı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.