Eski eşini öldürmesi için internetten kiralık katil tuttu

Avusturya’da eski eşiyle yaşadığı velayet anlaşmazlığı nedeniyle 7000 Euro’ya internet üzerinden kiralık katil tutun adam, eski eşinin acı verici bir şekilde ölürse ve videoya çekilirse 9.000 Euro ödeyeceğini vaat etti.

Eski eşini öldürmesi için internetten kiralık katil tuttu

Eski eşiyle yaşadığı velayet anlaşmazlığının ardından darknet [karanlık internet] üzerinden bir tetikçi tuttuğu iddia edilen bir adam cuma günü Graz’da hâkim karşısına çıktı. Olay, sohbet geçmişinden haberdar olan Amerikan FBI’ı aracılığıyla ortaya çıktı.

33 yaşındaki şahsın eski eşiyle arasındaki velayet anlaşmazlığını son derece sert bir şekilde çözmeye çalıştığı söyleniyor: Darknet üzerinden bir kiralık katil tutmuş ve ona ödeme yapmış – ancak cinayet gerçekleşmemiştir.

Parası gitmiş ve kendisi de cinayete teşebbüsle suçlanıyor – Viyanalı adam Cuma günü Graz Bölge Ceza Mahkemesi’nde jüriye hesap vermek zorunda kaldı. Kendini suçlu hissetmediğini söyleyen adam, o sırada içinde bulunduğu “olağanüstü hal” durumundan bahsetti.

FBI davayı ortaya çıkardı

Olay FBI sayesinde gün ışığına çıktı: Amerikalı müfettişler darknet üzerinde Avusturya’da bir kadının öldürülmesinin planlandığına dair bir sohbet geçmişi buldular ve gerçekleri Avusturyalı yetkililere aktardılar. Bir adamın 2021 yazında Güney Amerikalı karısını öldürmek için bir katil aradığı ortaya çıktı.

Kadın “korkunç şeyler” yapmıştı ve bunun için ölecekti. Her şeyden önce oğullarının velayeti konusunda hararetli bir tartışma yaşanmış ve bu sırada adam çocuğuyla birlikte bir yıl boyunca yurtdışında kaybolmuştu. Takma bir isim altında, bir “katil” ile bir anlaşmaya vardı: kadının öldürülmesi 7.000 Euro’ya mal olacaktı ve özellikle acı verici bir şekilde ölürse ve videoya çekilirse 9.000 Euro ödemek istiyordu. Adam 6,000 Euro’nun biraz altında bir meblağı havale etti ve ardından sessizlik oldu. Bir yıl sonra FBI olayı fark etti ve ilişki ortaya çıkarıldı.

Siparişin iptal edildiği iddia ediliyor

Olaydan iki yıl sonra, şimdi yeni bir versiyon ortaya çıktı. İddiaya göre, sanık siparişi verdikten ve parayı havale ettikten bir gün sonra her şeyi iptal etmişti – ancak henüz buna dair bir kanıt yoktu, ancak diğer gerçeklere dair kanıt var. Savunma avukatı, “Bunlar sohbet geçmişinin sadece bir kısmı, FBI bunu açıkça söylüyor,” diye vurguladı. Müvekkili, annenin çocuğu istismar ettiğine inanıyordu.

Yargıç, cinayet emrini geri çektiğini polise neden söylemediğini öğrenmek istedi. “Her şey çok hızlı gelişti ve acil bir durumdaydım,” diye açıkladı 33 yaşındaki adam. Aslında sadece “kendi canıma kıymak için” darknet üzerinden bir silah satın almak istediğini açıkladı. Sonra birisi ona “başka bir çözüm var” diye yazmış. Kabul etmiş ve ödemeyi yapmış, “ama sonra bütün gece uyuyamadım ve ertesi gün her şeyi durdurmaya çalıştım”.

Sanık: “İstisnai bir durumdaydım”

Mahkeme başkanı “Çocuğunuzun, babasının annesini öldürmek istediğinden emin olarak büyümesi konusunda ne hissediyorsunuz?” diye sordu. Sanık, “Çok üzgünüm, olağanüstü bir durumdaydım ve oğlum için çok korkuyordum” diye cevap verdi.

Sohbet sırasında ikinci bir cinayetten de bahsedildi. Yargıç “Kim hakkındaydı?” diye sordu. Sanık “Hatırlayamıyorum” diye cevap verdi ve “çok uzun zaman önce” olduğunu söyledi. Jürinin akşam saatlerinde bir karara varması bekleniyordu.| ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 17.11.2023
Düzenleme: 17.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.