Kadın 136 kez bıçaklandı | Ömür boyu hapis cezası

Avusturya’da bir kadın cinayeti davası bugün sonuçlandı. Sanık, 41 yaşındaki Grazlı bir kadını makasla 136 kez bıçaklayarak öldürmekle yargılandı.

Kadın 136 kez bıçaklandı | Ömür boyu hapis cezası

Graz’da işlenen suç Şubat 2022’de gerçekleşti: Rumen’in 41 yaşındaki kadının kafasını ve vücudunu makasla 136 kez bıçakladığı iddia edildi. Graz savcılığı 24 yaşındaki genci kasten adam öldürmekle ve suçun ardından kurbanın evini ateşe verdiği için kundakçılıkla suçladı.

Kısa bir süre sonra Zürih’te de bir kadın cesedi bulundu. Şüpheli, tutuklu yargılandığı sırada bu olaydan da sorumlu olduğunu itiraf etti. Ancak savcılık, Graz’daki duruşmada sadece Steiermark’ın başkentindeki davanın görüldüğünün altını çizerek, İsviçreli yetkililerin adama karşı kendi işlemlerini yürütmeye devam edeceğini belirtti.

Savcı | “Çok korkunç bir eylem”.

Savcı duruşmanın hemen başında jüriyi uyardı: “Bu çok korkunç bir eylemdi. İnsani uçurumlar ve korkunç görüntülerle karşı karşıya kalacaksınız.” Soruşturmanın sonuçlarının açık olduğunu ve sanığın suçluluğu konusunda hiçbir şüphesi olmadığını söyledi. 24 yaşındaki savunma avukatı da müvekkilinin itiraflarına devam edeceğini açıkladı: “Sorumluluğu üstlenecek. Olanlar için üzgün.” Romanyalı zor bir çocukluk geçirmiş, alkol ve uyuşturucu kullanmıştı – bu bir mazeret değildi, ancak sonuç olarak daha hafif bir ceza almayı umuyordu.

“Sömürülmüş hissediyor”

Sanık mahkemeye elleri kelepçeli olarak getirildi ki bu duruşmalarda alışılagelmiş bir durum değildir. Yargıç bunun nedenini şöyle açıkladı: Sanık sabah mahkûm arkadaşlarına duruşmada sorun çıkaracağını çünkü zaten kaybedecek bir şeyi olmadığını söylemişti.

Romanyalı bunu ve kendisine isnat edilen suçu kabul etti: kurbanla Graz’daki ana tren istasyonunda tanıştığını ağırbaşlı bir şekilde anlattı. 24 yaşındaki genç, 41 yaşındaki kadın ve bir arkadaşının kendisine yaklaşarak sigara ve alkol istediklerini; daha sonra kadının küçük, dağınık dairesine gittiklerini söyledi. Kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girmişler, ancak daha sonra kadının uyuyakalması onu rahatsız etmiş: kendini kullanılmış hissetmiş.

Daha da fazla içti, bıçak aradı, sonunda bir makas aldı ve 41 yaşındaki kadını toplam 136 kez bıçakladı; daha sonra dairede beş yangın çıkardı, kendini öldürmek istedi ama sonunda ayrılmaya karar verdi. Daha sonra öfkeyle ana tren istasyonuna saldırdı; tutuklandı ve bir akıl hastanesine götürüldü – alkol testinde binde 1.76 çıktı.

Sadece birkaç gün sonra cinayet şüphesiyle tutuklandı: İstasyondaki güvenlik kameralarına ve kurbanın kız arkadaşının ifadesine dayanarak, Rumen’in kurbanla birlikte istasyonun ön avlusundan ayrıldığı iddia edilen adam olduğu tespit edildi.

“Korkunç koşullarda maksimum düzeyde büyümek”

Adli patolog salı günü yaptığı açıklamada kurbanın onlarca kez bıçaklandığını ve ölümünün kan kaybından gerçekleştiğini açıkladı. Ciddi yaralanmalar göz önüne alındığında, fail tarafından “büyük miktarda güç” gerektiğini söyledi. Psikiyatrist daha sonra sanığın biyografisini ayrıntılı bir şekilde anlattı, çünkü suçun arka planı burada aranacaktı: Alkolik ebeveynleri ve sokaklarda geçen erken yaşamıyla “korkunç koşullarda büyümüştü”.

“Bir noktada patlaması gereken” bir düdüklü tencere gibiydi, kişiliğinde sadece “işleyen birkaç parça” bulmuştu. Belirgin kişilik bozukluğu için uzun bir terapötik tedavi gerekliydi, ancak bunun sonucu açıktı. Ancak alkol ve uyuşturucu tüketimine rağmen, suç işlediği sırada “akıl sağlığının temelleri” mevcuttu.

Karar yasal olarak bağlayıcı değil

Jürinin nihai olmayan kararı, bir adli-terapi merkezine kabulü de içeren müebbet hapis cezası olarak kayıtlara geçti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.