Magna Steyr 500 çalışanını işten çıkartıyor

Avusturya’nın Graz kentindeki araba fabrikası, 5 yüz çalışanının işine son veriyor.

Magna Steyr 500 çalışanını işten çıkartıyor

Kötü sipariş durumu nedeniyle Magna, Graz’da 500 çalışanı daha işten çıkarmak zorunda kalacağını açıkladı.

Bu beklenen bir haberdi ancak bir iş merkezi olarak Magna Styria için yine de ağır bir darbe: Kötü sipariş durumu nedeniyle (özellikle ABD’li otomobil üreticisi Fisker’deki türbülans nedeniyle), Graz’daki Magna’da 500 çalışan işten çıkartılıyor.

Thondorf fabrikasında geçen yılın sonunda yaklaşık 450 çalışan “personel ayarlamalarından” etkilendi. Fisker, Graz’da yılda 40.000’e kadar araba üretmeyi planlamıştı ancak son zamanlarda bu sayı 10.000 bile olmadığı belirtildi.

MAGNA STEYR Fahrzeugtechnik AG & Co KG, Avusturya merkezli bir otomobil üreticisidir. Şirket, 2001 yılında Frank Stronach tarafından eski Steyr-Daimler-Puch’un yerine kurulmuş olup Magna International’ın yan kuruluşudur. Şirketin merkezi Graz kentinde yer almaktadır.

Magna Steyr, sözleşmeye dayalı olarak diğer şirketler için otomobil geliştirme ve üretimi yapmaktadır. 2002 yılında şirket, Daimler AG’nin Eurostar araç montaj tesisini satın aldı. 2018 yılı itibarı ile yıllık yaklaşık 200.000 araç üretim kapasitesi ile dünya çapındaki en büyük fason otomobil üreticisidir. Şirketin, Graz’daki ana tesisi olmak üzere birkaç üretim tesisi bulunmaktadır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.