14 yaşındaki kız çocuğu kayak kazasında öldü

Avusturya’da kayak alanında trajik bir kaza sonucu 14 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

14 yaşındaki kız çocuğu kayak kazasında öldü

14 yaşındaki Avusturyalı bir kız çocuğu çarşamba günü 57 yaşındaki babasıyla birlikte Tirol’deki Seefeld’de bulunan Rosshütte kayak alanında kayak yapıyordu. Kız iyi bir kayakçıydı ve bölgeyi iyi biliyordu. Saat 14:00 sularında her ikisi de mavi olarak sınıflandırılan 10 numaralı pistte kayarken, baba önde kaydığı için kızının karıştığı kazayı fark etmedi.

Baba, vadi istasyon alanında beklemiş ve kızının kendisini takip etmediğini fark etmiştir. Sonunda kızını aramak için teleferiğe binerek inişin başlangıç noktasına geri dönmüş, inişin en alt kısmında, deniz seviyesinden yaklaşık 1.310 metre yükseklikte, kızını yamacın yaklaşık beş metre aşağısında bir ağacın yanında hareketsiz yatarken bulmuştur.

Başını ağaca çarptı

Baba hemen ilk yardım uygulamış ve diğer kayakçıların da yardımıyla hayata döndürme çalışmalarına başlamıştır. Acil durum çağrısı yapıldı. Pist kurtarma ekibi ve bir acil durum doktoru ve ardından helikopter ambulansının mürettebatı kaza mahalline ulaşarak hayata döndürmeye çalışması yürüttü. Ancak bütün müdahalelere rağmen kız çocuğu hayatını kaybetti.

Kazanın kesin koşulları hala belirsizliğini korumakta. Kaza mahallindeki kanıtlara dayanarak, kızın bilinmeyen bir nedenle pistten çıktığı ve başını ağaca çarptığı varsayılıyor.

Polis görgü tanığı arıyor

Kayak kaskı takmasına rağmen ölümcül yaralar almış olması muhtemel. Polis şimdi görgü tanığı arıyor ve 059133 / 7124 numaralı telefonu arayarak konuyla ilgili her türlü bilgiyi talep ediyor. Tirollü yetkililer tarafından yürütülen soruşturma tüm hızıyla devam ediyor.| ©DerVirgül

 

Yayınlama: 04.01.2024
Düzenleme: 04.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.