Avusturya’da 4.0 büyüklüğünde deprem

Salı günü sabah saat 04.50’de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Avusturya Sismoloji Servisi, halktan 700’den fazla hasar bildirimi alındığını belirtti.

Avusturya’da 4.0 büyüklüğünde deprem

Tirol Eyaleti Sankt Johann bölgesinde meydana gelen deprem, ülkede son zamanlarda meydana gelen depremlerin en şiddetlisi olarak değerlendirildi.

Sismoloji Servisi, bu deprem ovalarda son zamanlarda meydana gelen depremler dizisi içindeki en güçlü depremdir. Depremin merkez üssü beş kilometre derinlikte tespit edilmiştir. Waidring’in güneyinde ve Johann bölgesinde bir haftadan uzun bir süredir yer sarsıntıları devam etmektedir açıklamasında bulundu.

Şu anda büyük hasar hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Ancak sismolog Nikolaus Horn’un ORF Tirol’e verdiği röportaja göre, duvarlarda kılcal çatlaklar ve alçı işlerinde küçük hasarlar olduğu bildirilmiştir. Mevcut deprem serisinde şimdiye kadar 55 sarsıntı lokalize oldu. Bunların sadece bir kısmı halk tarafından hissedildi.

Deprem servisi deneyim raporları istemeye devam ediyor

Deprem servisi halktan depremin etkileri ile ilgili geri bildirim istiyor. Deneyiminizi web formunu kullanarak çevrimiçi olarak bildirebilirsiniz.

Ya da aşağıdaki adrese posta yoluyla Deprem Servisi’ne yazabilirsiniz [posta ücreti alıcı tarafından ödenecektir]:

Avusturya Sismoloji Servisi
GeoSphere Avusturya – Avusturya Federal Enstitüsü
Jeoloji, Jeofizik, Klimatoloji ve Meteoroloji
Hohe Warte 38 A-1190 Viyana | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.