Demiryolu tünelinde yangın | 33 kişi yaralandı

Avusturya’dan Amsterdam’a giden yolcu treninde, tüneli geçerken yangın çıktı.

Demiryolu tünelinde yangın | 33 kişi yaralandı

Çarşamba günü saat 8.45 sularında Fritzens seviyesindeki [Innsbruck-Land bölgesi] Terfen tünelinde bir yangın meydana geldi. Tamamen dolu olan bir Nightjet treni acil servis tarafından tahliye edildi. Tirol eyaletine göre, 33 kişi hafif duman soluması nedeniyle hastaneye nakledildi.

Acil durum servislerine göre, çarşamba günü saat 9’dan kısa bir süre önce trende taşınan vagonların üzerine bir baş üstü teli düştü. Vagonlar daha sonra alev aldı. Kazanın kesin koşulları halen araştırılmaktadır.

151 yolcu Hamburg ve Amsterdam’a giden trende

Tirol Eyaletine göre, Hamburg ve Amsterdam’a seyahat eden Nightjet treninde toplam 151 yolcu taşıyordu. Daha önce 350 kadar yolcudan söz ediliyordu. 20 itfaiye ekibinden itfaiyeciler yolcuları trenden çıkardı.

Görgü tanığı birkaç patlamadan söz ediyor

Görgü tanıklarından Maria Gatt, ORF’ye verdiği röportajda birkaç patlama sesi duyduğunu ve dumanı ancak daha sonra fark ettiğini söyledi.

Yolculara olay yerinde müdahale edildi

Kurtarma çadırları, güvenli bir yere getirilen ve olay yerinde bakımları yapılan yolcuları bekliyordu. Eyaletin Kriz ve Afet Yönetimi Merkezi’nden Elmar Rizzoli akşam saatlerinde yaptığı açıklamada “Kurtarma, polis ve güvenlik yetkililerinden oluşan çok sayıda acil durum gücü ve bir helikopter olay yerinde bulunuyor” dedi.

Rizzoli, itfaiye ekiplerinin solunum koruma ekiplerinin acil durum girişlerinden ilerlediğini ve sonunda ortada buluşarak tüm kişilerin kurtarılmasını sağladığını anlattı.

Yolcular kaçış boneleri yardımıyla trenden kurtarıldı

Eyalet itfaiye komutanı Jakob Unterladstätter ORF Tirol’e yaptığı açıklamada asıl sorunun duman olduğunu söyledi. Birçok insan trende mahsur kaldı ve trenden çıkamadı. “Kaçış boneleri yardımıyla insanları yavaş yavaş trenden çıkarmayı başardık. Daha sonra tüneli havalandırdık” dedi.

Yolcular geceyi Innsbruck’ta geçirdi

ÖBB, Innsbruck’a ulaşım için otobüsler organize etti. Tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymayan tüm yolcular tesise götürüldü. Tirol’den yapılan açıklamada, “Herkes için uyku tesisleri organize edildi” denildi.

Ancak ÖBB sözcüsü Christoph Gasser-Mair, Çarşamba günü Hamburg ve Amsterdam’a seyahat etmenin mümkün olmayacağını söyledi. Tüneldeki hat, çalışmalar tamamlanana kadar kapatıldı. Railjetler ve yük trenleri mevcut hat üzerinde yönlendirildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.