Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olur?

Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı? soruları Hatay depremlerinin ardından vatandaşlar tarafından sorulamıyor. Dün Hatay ‘da 6.4 ve 5.8 lik depremler bölgede endişe ve kokuya neden olmuştu. Vatandaşlar depremin ardından evlerini hızlıca terk ederken pek çok vatandaş depreme hazırlıksız yakalanması dikkat çekmişti. Peki, Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı? İşte merak edilenler…

Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olur?

Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı? soruları Kahramanmaraş depremlerinin ardından vatandaşlar tarafından sorulamıyor. Dün Hatay ‘da 6.4 ve 5.8 lik depremler bölgede endişe ve kokuya neden olmuştu. Vatandaşlar depremin ardından evlerini hızlıca terk ederken pek çok vatandaş depreme hazırlıksız yakalanması dikkat çekmişti. Binlerce vatandaş geceyi sokaklarda geçirdi. Depremle beraber deprem çantasının önemimde vatandaşlar tarafından anlaşıldı. Peki, Deprem çantasında neler olur? Deprem çantası hazzılarken nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde…

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Acil durum çantası olacakta bilinene deprem çatasının ne kadar önemli olduğunu Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ve 10 ilde bıraktıklarıyıkıcı hasaları etkilerini atamadan Hatay’da dün meydana gelen 6.4 ve 5.8 depremlerin ardından bir kez daha deprem çantasının önemini anladık. Peki deoprem çantasında neler olur? İşte deprem çantasında olması içerisdegerekenler.

En az 72 saat yetebilecek miktarda suEn az 72 saat yetebilecek bozulmayan yiyecekler (konserve, bisküvi vb.)İlk yardım çantasıÇadırBattaniyeUyku tulumuYedek pilleri ile beraber kullanışlı bir el feneriTelefonunuzun şarj aleti (taşınabilir ve kablolu)Mevsim şartlarına uygun giysiler (şapka, çorap, yağmurluk, kazak vb.)Bir miktar paraKullandığınız ilaçlarBattaniyeKalem ve kağıtÇok amaçlı çakıÇakmakÖnemli telefon numaralarının ve iletişime geçilecek kişilerin bilgilerinin bulunduğu defter ya da dosyaIslak mendil, tuvalet kağıdı, tuvalet atıkları için poşet gibi hijyen ürünleri ve dezenfektan ürünlerDEPREM ÇANTASI HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Deprem çantası hazırlamak kadar, “Deprem çantası nasıl olmalı?” sorusunun cevabı da oldukça önemlidir. Deprem çantası hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Hazırladığınız deprem çantası ağır olmamalı, kolaylıkla taşınabilir olmalıdır.Deprem çantasını kolaylıkla ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Acil durumda kolaylıkla ulaşamayacağınız bir deprem çantası amaca uygun değildir.Deprem çantasını tüm aileniz için değil, kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda hazırlamalısınız. Ayrıca evcil hayvanınız varsa onun ihtiyaçlarına da küçük bir çantada yer vermeyi unutmamalısınız.Deprem çantanızı mevsim şartlarına uygun olacak şekilde belirli dönemlerde yenilemeyi unutmamalısınız.Yiyeceklerin ve içeceklerin son kullanma tarihleri konusunda dikkatli olmalısınız. Son kullanma tarihleri yakın olan ürünleri tüketebilir ve yerlerine yenilerini koyabilirsiniz.Evin yanı sıra iş yeriniz ve otomobilinizde de deprem çantası bulundurmanızda fayda var.

Yayınlama: 21.02.2023
Düzenleme: 21.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.