Eskişehir’de dünyada bir ilk başarıldı!

Sosyal medyada destekleyicilerinin yanı, “başımız göğe erdi mi?” diyerek eleştirenlerde oldu. Ancak bu dünyada bir ilk…

Eskişehir’de dünyada bir ilk başarıldı!

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde bu yıl 8’incisi düzenlenen Sucuk Festivali’ne Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar katılım sağlarken, dünyanın en büyük sucuklu yumurtası için 25 metrekarelik dev tavada 3 bin 500 adet yumurta 500 kilo sucuk ile buluştu.

Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi alanında düzenlenen festivale on binlerce kişi katıldı. Festival alanının her köşesinde mangallar yerini aldı. Onlarca kasap stantlarında sucuk tanıtımı yaparken, ızgaralarda pişirilen 7 bin 500 kilogram sucuk ekmek arasında katılımcılara ikram edildi. Ücretsiz sucuk ekmek alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Festivalde hem görsel şölen hem de lezzet şöleni bir arada yaşanırken, mangallarda yerini alan tonlarca sucuk kısa sürede tükendi.

Festivalin coğrafi lezzeti 25 metrekarelik sac tavada yerini aldı. Onlarca aşçı dev tavanın etrafında toplandı. Alttan ısıtma sistemli dev tavada 500 kilo sucuk ve 3 bin 500 adet yumurta ile sucuklu yumurta hazırlandı. Pişirilen yumurta katılımcılara ikram edildi. Festivalde sucuk ekmek yeme yarışması da düzenlendi. 5 adet ekmeği en kısa sürede bitiren yarışmacı, 6 kangal Sivrihisar dövme sucuğu ödülünün sahibi oldu.

Yayınlama: 28.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.