İstanbul’daki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD üstlendi. Ancak henüz saldırı ile örgüt arasında bir bağlantı olup olmadığı dair resmi açıklama gelmedi.

İstanbul’daki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, kilise saldırısında son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, “Gün boyu emniyet mensuplarımız 30’dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı.Cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ’lı olduklarını değerlendiriyoruz.” dedi.

IŞİD yayın organı Amaq Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; zanlılar saldırının ardından güvenli bir şekilde geri çekildi. Açıklamada, saldırının terör örgütü IŞİD liderlerinin her yerdeki Yahudi ve Hıristiyanları hedef alma çağrısına yanıt olarak yapıldığı belirtildi. Ancak henüz saldırı ile örgüt arasında bir bağlantı olup olmadığı dair resmi açıklama gelmedi.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Latin Kilisesi’nde pazar ayini esnasında iki kar maskeli saldırgan dua edenlere ateş açtı, saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silahlı saldırıyı düzenleyen iki zanlının yakalandığını duyurdu.

Yayınlama: 28.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.