Sinan Oğan Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tur için istikrar vurgusu yaparak Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Oğan’ın Millet İttifakı’na yönelik sitemleri dikkat çekti.

Sinan Oğan Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı

Ata İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs’ta düzenlenecek ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını açıkladı. İlk turda yüzde 5,17’lik oy oranıyla ikinci turun belirleyici etkenlerinden biri haline gelen Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine “Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerin” adayı olarak girdiklerini, diğer adaylara göre eşit ve adil olmayan şartlarda yarıştıklarını belirten Oğan, seçim kampanyaları döneminde ilk tur öncesi yarıştan çekilmek zorunda burakılan Muharrem İnce ve kendilerine yönelik bir siyasi linç kampanyası gerçekleştirildiğini belirterek üstü kapalı olarak Millet İttifakı çevrelerine eleştirilerde bulundu.

Millet İttifakı’na sitem
İlk turda beklentilerinin yüzde 9-16 olduğunu, ancak seçim öncesi son üç günde kendilerine yönelik “yargısız infaz” başlatıldığını söyleyen Oğan, “Bu kitleyi seçim öncesinde uyardık, ikinci turda bizim kitlemize ihtiyacınız olacak dedik. Tam da dediğimiz noktadayız” diye konuştu. Oğan, “Linç kültürünü ülkemiz demokrasisi açısından son derece tehlikeli bulmaktayım. Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceği gerçeğini sanırım artık herkes görmüştür” dedi.

“Buna rağmen büyük bir mücadele örneği sergiledik. Plana sadık kaldık, birçok temel hedeflerimize ulaştık. Büyük Türkiye ve kutlu Turan yolunda ilerleme hedefimiz devam ediyor” diye devam eden Oğan, “İkinci tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık. Bizi saymaya gerek görmeyenlerin başladığımız hareketi saymaya başladığını gördük” ifadelerini kullandı.

“Seçmen hem Cumhur hem Millet ittifakını ciddi biçimde uyarmıştır”
“14 Mayıs seçimlerinde Türk seçmen hem Cumhur hem de Millet İttifakı’nı Türk milletinin hassasiyetlerine gereken yaklaşımı göstermediği için ciddi biçimde uyarmıştır. Seçmen bize de yürütme erki üzerinden Türk milletinin bu hassasiyetlerini savunma görevi vermiştir” diyen Oğan, Türkiye’de her kesimin siyaset yapma hakkına sahip olduğunu, ancak “terörün siyasi uzantılarının Türk siyasetinden temizlenmesi gerektiğini” belirterek “Cumhurbaşkanını HDP’nin belirlemesini engelleme hedefimize ulaştığımızı düşünüyoruz” dedi.
Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğini belirten Oğan, temel konuları sığınmacılar ve kaçaklar, deprem gerçeği, iç ve dış dinamiklerin sebep olduğu ekonomik sorunlar ve terör eylemlerine yönelik istikrarlı bir mücadelenin devam ettirilmesi olarak sıraladı.

“Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür”
Türk siyasetinde bozulan nezaketi geri getirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Oğan, “Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Başta Mavi Vatan tezimiz olmak üzere dış politika hamlelerinin sürdürülmesi gerekmektedir. Ekonomimizdeki faiz odaklı yürütülen politikalar yeniden gözden geçirilmelidir” diye konuştu. Oğan, Türk dünyasıyla entegrasyon çalışmalarına hız verilmesi ve Türk Devletleri Teşkilatının güçlendirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

“İstikrar” vurgusu
Tüm bunların gerçekleştirilmesi için istikrarın gerekliliğine vurgu yapan ve istikrar için Cumhurbaşkanlığı ve meclis çoğunluğunun aynı ittifak yönetiminde olmasının önem arz ettiğini söyleyen Oğan, “Millet İttifakı 20 yıldır iktidar olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceğe dair tarafımızı ikna edememiştir. İstikrar faktörünü ıskalamıştır” diye konuştu.

Hiçbir zeminde pazarlık yapmadıklarını ve müzakerelerin ilkeler çerçevesinde sonuçlandığını vurgulayan Oğan, “Her türlü terör örgütüyle kesintisiz, istikrarlı bir mücadele devam ettirilecektir. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde artık bir takvim mevcuttur. Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde ülkelerine gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır. Kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler en üst seviyeye çıkarılacaktır” dedi.

Erdoğan’a destek çağrısı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’taki ikinci turunun kritik öneme sahip olduğunu belirten Oğan, “Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenleri de sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemelerini talep ediyorum” dedi.

Ata İttifakında her parti kendi kararını verecek
Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nden oluşan Ata İttifakında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, İttifak’ın birinci turun sona ermesiyle görevini tamamladığını belirterek parti olarak Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklamıştı. Zafer Partisi’nden de bugün benzer bir açıklama gelmiş, “Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır” ifadesi kullanılmıştı. Zafer Partisi genel Başkanı Ümit Özdağ’ın parti olarak verdikleri kararı yarın TSİ 11’de düzenleyeceği basın toplantısında açıklaması bekleniyor.|DW

Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.