İsveç’te kadınlar 8 Mart eylemlerini başlattı

İsveç’te kadınlar 8 Mart çalışmalarını ücret eşitsizliğini protesto ederek başlattı. Kadınlar, Stockholm’de yan yana dizilerek 16.00 yazdı.

İsveç’te kadınlar 8 Mart eylemlerini başlattı

İsveç’te kadınlar, başkent Stockholm’de ücret eşitsizliğini protesto eden bir gösteri düzenleyerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini başlattı.

Stockholm’un Sergel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, yan yana dizilerek “16.00” yazdı. Kadınların saat 16.00’ya dikkat çekmelerinin nedeni çalışma saatlerinin 08.00-17.00 olduğu düşünüldüğünde ücret farklılığından dolayı kadınların günde 1 saat daha fazla çalışıyor olmaları. Günde 1 saat bedava çalıştıklarını söyleyen kadınlar, erkeklerle eşit ücret talep ediyor.

ÜCRET EŞİTLİĞİ İÇİN 30 YIL BEKLEYECEKLER

Kadın ve erkekler arasındaki ücret eşitsizliğine dikkat çekmek için bundan 5 yıl önde 32 kadın kuruluşu ve işçi sendikası bir araya gelerek “15:51 Hareketi” adını verdikleri bir oluşuma gitmiş ve kadınlar 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde de saat 15:51’de iş bırakmışlardı.

Her yıl 8 Mart öncesi, Sergel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, ücretler arasındaki gelir farklılığını yan yana dizilip rakamlar oluşturarak kamuoyuna duyuruyorlar.

Yayınlama: 15.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.