100 bin civarında Noel Baba ve 20 bin civarında Krampus figürü yapılıyor

Viyana çikolata fabrikalarında çikolatalı şeker ve Noel zencefilli kurabiye üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Malzeme maliyetlerindeki artış fiyatlara da yansıyor.

100 bin civarında Noel Baba ve 20 bin civarında Krampus figürü yapılıyor

Yalnızca Heindl çikolata fabrikasında her yıl çikolatadan 100.000 civarında Noel Baba ve 20.000 civarında Krampus figürü yapılıyor. Confiserie Heindl’ın genel müdürü Andreas Heindl, önümüzdeki hafta yapılacak ilgili kutlamalar öncesinde “son adımlarını” attıklarını söyledi.

Kammerer Lebkuchen & Çikolata Fabrikası da St. Nicholas festivalinin son aşamalarında ve son parçalar da paketleniyor. Burada çikolatanın yanı sıra zencefilli kurabiye de üretiliyor – zencefilli kalp, mevsim ne olursa olsun özellikle popüler. Yüksek sezonda her gün burada yaklaşık 700 parça zencefilli kalp süsleniyor.

Malzemeler için daha yüksek maliyetler, müşteriler için daha yüksek fiyatlar

Bununla birlikte, bileşenlerin maliyetleri dikkat çekici. Genel müdür Robert Kammerer, “Köpük rulolar ve köpük kaplar için kullandığımız proteinin yanı sıra Hindistan cevizi kurabiyeleri ve zencefilli kurabiye için de kullandığımız proteinin gerçekten kötü olduğunu fark ettim ve fiyat gerçekten iki katına çıktı” diyor.

Kammerer fabrikasındaki Noel ürün yelpazesinin satış fiyatları ortalama yüzde beş ila yedi arasında arttı. Artan maliyetler Heindl’de de fark ediliyor; Noel ürünleri için geçen yıldan bu yıla kadar yaklaşık yüzde onluk bir fiyat artışı görülüyor.

Noel üretimi Noel’den birkaç gün öncesine kadar devam edecek. Hem Heindl hem de Kammerer sadece birkaç gün içinde çikolatalı Paskalya tavşanları üretmeye başlayacak.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.