245.000 Viyanalı 200 Euro kira yardımı alacak

Enflasyon nedeniyle Viyana eyaleti daha fazla konut yardımı yapılacağını açıkladı. Viyana Belediye Başkanı Ludwig, federal hükümeti bir kez daha kira frenini hayata geçiremediği için eleştirdi.

245.000 Viyanalı 200 Euro kira yardımı alacak

Viyana Belediyesine göre, asgari sosyal ödeneği ve işsizlik maaşı alanlar ve de halihazırda konut yardımı veya eşitleme ekinden yararlananlar Eylül ayından itibaren bir defaya mahsus olmak üzere 200 Euro yardım alacaklar. Federal başkentte yaklaşık 245.000 Viyanalı bu yardımdan faydalanacak.

Viyana’da yardım için başvuru gerekmiyor

Viyana Belediyesi, yardımı almak için ayrı bir başvuruya gerek olmadığını söyledi. Bu işlem Viyana Belediyesi adına Belediye MA 40. Dairesi [Sosyal İşler, Sosyal ve Sağlık Hukuku] veya emeklilik sigortası kurumları tarafından gerçekleştirilmektedir. Transfer otomatik olarak gerçekleşecek. Bu amaç için toplam 48 milyon Euro fon oluşturuldu. Nihai karar 21 Haziran’da Viyana Eyalet Parlamentosu’nda alınacak.

Viyana Belediye Başkanı Ludwig federal hükümeti kira freni olmadığı için eleştirdi

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ] bunun “şu anda acilen bu desteğe ihtiyacı olan herkesi” destekleyeceğini vurguladı. Viyana’daki kiraların “sosyal konutlar sayesinde” birçok uluslararası şehre kıyasla düşük olduğu doğrudur. Ancak “özellikle özel konut piyasasındaki” enflasyonun burada da dikkat çekici olduğunu belirten Ludwig, “Çünkü federal hükümet kira freni gibi sürdürülebilir önlemleri hayata geçiremedi. Bu nedenle Viyana’da uygun fiyatlı konutlar için kendi paketimizi oluşturduk” dedi.

NEOS Milletvekili Jörg Konrad, desteği “bürokratik olmayan ve mümkün olan en yüksek doğrulukta” olarak övdü. “En acil ihtiyacı olanlara hedefe yönelik destek sağlamak” önemlidir diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.